Рецепт цього печива побачила випадково, а оскільки в мене як раз було трохи журавлини вирішила приготувати. І ви знаєте не пошкодувала. Печиво неймовірно смачне, ніжне, м’яке, в міру солодке, з легким кислим присмаком журавлини. Тісто в печива дійсно виходить дуже ароматне, один в один як у відомого всім з дитинства печива «Зірочка».
З зазначеної кількості інгредієнтів виходить доволі багато печива, але воно настільки смачне, що в нашій родині його розмели за вечір. Готуйте – не пошкодуєте, гарантую, що це печиво приготувавши раз будете готувати постійно. До того ж начинку можна робити абсолютно різну, з інших сезонних фруктів та ягід, з повидлом, розтопленим мармеладом або джемом.
Оцінка печива: Супер «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Борошно – 300 г.
- Вершкове масло – 110 г.
- Вершки – 50 г.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 120 г.
- Ванільний цукор – 1 пакетик або дрібка ваніліну.
- Розпушувач тіста – 5 г.
- Сіль.
- Журавлина – 120 г.
- Крохмаль – 10 г.
Масло необхідно дістати завчасно з холодильника, щоб воно трохи підтануло і було м’яким. У глибокій мисці збиваємо міксером м’яке масло з дрібкою солі, 100 г. цукру, ванільним цукром або ваніліном.
Далі додаємо сюди ж вершки, яйце, ще раз гарно збиваємо. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно з розпушувачем. Наступним кроком додаємо борошно з розпушувачем до масляно-цукрової суміші і замішуємо дуже м’яке тісто. Загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на пів годинки.
В цей час готуємо журавлину. Гарно її промиваємо і збиваємо в пюре за допомогою бленд ера.
Переливаємо пюре в каструлю, додаємо 20 г. цукру, що залишились і ставимо на маленький вогонь. Доводимо до кипіння. Крохмаль розводимо невеликою кількістю води
і виливаємо суміш в закипівши журавлину. Варимо суміш на маленькому вогні, постійно помішуючи, до запустіння. Далі знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
Вмикаємо піч на 220 градусів. Деко застеляємо пергаментом. Руки змащуємо олією і робимо з нашого тіста невеличкі кульки. Великі не робіть, не більше волоського горіху, адже під час запікання печиво збільшиться в розмірі десь вдвічі, тому щоб печиво було не занадто великим не варто робити великі кульки. Великим пальцем робимо невеличкі ямки посередині кожної кульки і викладаємо таким чином сформоване тісто на деко на відстані один від одного (щоб в процесі запікання печиво не позлипалось).
Зроблені ямки заповнюємо начинкою з журавлини.
Ставимо деко в піч і випікаємо до готовності (близько 15 хвилин) до сухого сірника. Не перетримайте, щоб печиво не було занадто сухим. В ідеалі воно має вийти в міру м’яким та пухким, так що час випікання регулюйте в залежності від вашої печі.
Готове печиво виймаємо і даємо охолонути на решітці, прикривши його рушником. Далі подаємо до чаю.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))