Фінський млинець (Паннукакку)

DSC_3373Рецепт дуже смачних млинців по фінські,з дуже незвичною та чудернатською назвою – «Паннукакку» 😉 Фіни ріжуть ці млинці на шматки і зазвичай подають з вершками і джемом. Я вирішила скрутити його в рулет і вийшло дуже цікаво і неймовірно смачно. Ці млинці просто чудово підійдуть для сімейного сніданку вихідного дня, або як десерт для дорослих та дітей.

За основу беруться звичайні млинці, начинку робимо з кисломолочного сиру, а далі для смаку ви вже можете додавати будь-який джем чи варення та (або) ягоди. Я робила з малиновим варенням та шматочками вишні. Вийшло дуже гарно. Вишня додавала дуже пікантну кислинку до солодкого смаку сиру з варенням і приємно освіжала страву.

 

Однозначно оцінка страви «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Борошно – 250 г.
  2. Яйця – 3 шт.
  3. Цукор – 40 г.
  4. Молоко – 500 мл.
  5. Вершкове масло – 50 г.
  6. Сіль – дрібка.

Для начинки:

  1. Кисломолочний сир – 200 г.
  2. Сметана – 20 г.
  3. Цукор – 40 г.
  4. Джем та ягоди на ваш вибір.
  5. Цукрова пудра для посипки.

З цієї кількості інгредієнтів виходить два великих млинця (звичайно в залежності від розмірів вашого деко).

Яйця збиваємо міксером з цукром та сіллю. Після чого додаємо трохи підігріте молоко і просіяне борошно.

DSC_3356

 

 

 

 

 

Гарно все перемішуємо міксером до однорідності. В останню чергу додаємо розтоплене вершкове масло. Ще раз перемішуємо міксером. Деко вистеляємо пергаментом і заливаємо туди половину тіста, іншу половину виливаємо на друге деко. Рівномірно розподіляємо тісто, щоб воно лежало тонким шаром.

DSC_3358

 

 

 

 

 

Ставимо деко в розігріту піч і випікаємо до легкого золотистого кольору при температурі 180 градусів. На це має піти близько 15-20 хвилин. Млинці не пересушуйте, інакше вони стануть тверді і потім будуть ламатися під час загортання. В мене так трохи поламався другий млинець. Поки печеться млинець готуємо начинку. В бленд ері збиваємо до однорідної кремоподібної маси сир, сметану та цукор.

DSC_3360

 

 

 

 

 

Готовий млинець змащуємо трохи вершковим маслом. Даємо його трохи охолонути, після чого наносимо начинку, викладаючи більшу частину на край з якого почнете згортати і поступово зменшуючи шар сиру в бік протилежного краю млинця. Так під час згортання рулету основна кількість начинки буде по центру і млинець буде краще виглядати і їсти його буде зручніше. Поверх сирної маси наносимо трохи варення або джему і притрушуємо ягодами.

DSC_3362

 

 

 

 

 

 

Теж саме робимо і з другим млинцем. Далі згортаємо млинці в тугі рулетки,

DSC_3361

 

 

 

 

 

притрушуємо зверху цукровою пудрою

DSC_3364

 

 

 

 

 

 

і нарізаємо на шматочки. Подаємо до столу і насолоджуємось 😉

DSC_3376

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.