Горіхово-вівсяне печиво з крапельками шоколаду

PicsArt_1416762322785

Печиво люблять всі і дорослі і діти. А якщо вона приготовано своїми руками, в теплій домашній обстановці, то таке печиво стає в два рази смачніше. Гарантую вам, що печиво приготоване за даним рецептом не залишить вас байдужим, бо виходить воно дуже смачним та ароматним. До того ж воно робиться без вершкового масла і з мінімум борошна (додається тільки трошки, щоб печиво краще трималося і не розпадалося, коли ви будете його їсти).

Так що воно виходить не тільки смачним, але й корисним. Не заважаючи на те, що в склад входить шоколад, печиво залишається доволі дієтичним, адже шоколаду там зовсім трохи, так що з’ївши таке печиво ви зможете не турбуватися про свою фігуру. В крайньому випадку можна не класти шоколад, печиво від цього не стане менш смачним))

Ну що ж годі балакати, треба братися до роботи.

Для приготування печива вам знадобиться:

  1. Волоський горіх – 300 г. (чим більше ви берете горіхів тим більше печива у вас вийде).
  2. Вівсяні пластівці – 200 г.
  3. Шоколадні краплі або просто дуже дрібно порізана шоколадка – 50 г.
  4. Цукор -100 г. (вибір кількості цукру залишається за вами, хто любить більш солодкий смак а хто ні).
  5. Ванільний цукор – 1 пакетик.
  6. Яйце – 2 шт. (але знадобиться нам тільки білок).
  7. Борошно (додавала зовсім трошки і дивилась по консистенції).
  8. Сіль – 1 дрібка.

 

Спочатку запалюємо піч і залишаємо її розігріватися до 180 градусів. В цей час дрібно кришимо горішки, а  якщо у вас шоколадка то і її також (я брала шоколадні краплі). Кришимо якомога дрібніше, тоді і печиво буде більш ніжним і купи буде триматися краще. В великій мисці ретельно змішуємо подрібнені горіхи, шоколад, цукор, ванільний цукор та вівсяні пластівці (в мене були пластівці звичайні «Геркулес»).

20141122_154906

 

 

 

 

 

Відділяємо білки від жовтків, викладаємо білки у високий посуд, додаємо до них дрібку солі та збиваємо міксером до отримання пухкої, схожої за консистенцією на крем, маси.

20141122_154532

 

 

 

 

 

Після чого додаємо білки до нашої сухої суміші з горіхів та пластівців і все ще раз ретельно перемішуємо. В останню чергу додаємо зовсім трохи борошна (я додавала 1-1,5 ст.л.) виключно для того, щоб вже спечене печиво було менш крихким і його було зручно зберігати та їсти.

20141122_155844

 

 

 

 

 

ПРИМІТКА: В оригінальному рецепті не було борошна, але таке печиво виходило хоч і смачним, але набагато крихкішим і воно розвалювалося, коли ти брав його до рук, тому другу партію я зробила з додаванням невеличкої кількості борошна і не пошкодувала, печиво не втратило свого чудового смаку і оригінальності, але стало більш стійким до маніпуляцій, а ложка чи півтора борошна не зробили його занадто уж калорійним. Так що додавати борошно я дуже рекомендую.

 

Застеляємо деко пергаментом для випікання (я робила без пергаменту, бо мій раптово закінчився) і за допомогою столової ложки викладаємо печиво, формуючи при цьому кружальця більш менш рівні по розміру.

20141122_160150

 

 

 

 

 

Випікаємо наше печиво при температурі 180 градусів буквально 10 хвилин до сухого сірника. Довго не тримайте, бо печиво висохне і буде занадто жорстким. 10 хвилин йому цілком достатньо.

Готове печиво виймаємо з духовки даємо трошки охолонути на деку, а потім викладаємо на решітку, де воно повністю охолоджується. Потім печиво посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю)) Весь процес приготування займе у вас не більше 30 хвилин, а то й менше, так що це дуже зручно і набагато корисніше ніж магазинне печиво))

PicsArt_1416762322785

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>