Печиво з журавлиною

DSC_3263Рецепт цього печива побачила випадково, а оскільки в мене як раз було трохи журавлини вирішила приготувати. І ви знаєте не пошкодувала. Печиво неймовірно смачне, ніжне, м’яке, в міру солодке, з легким кислим присмаком журавлини. Тісто в печива дійсно виходить дуже ароматне, один в один як у відомого всім з дитинства печива «Зірочка».

З зазначеної кількості інгредієнтів виходить доволі багато печива, але воно настільки смачне, що в нашій родині його розмели за вечір. Готуйте – не пошкодуєте, гарантую, що це печиво приготувавши раз будете готувати постійно. До того ж начинку можна робити абсолютно різну, з інших сезонних фруктів та ягід, з повидлом, розтопленим мармеладом або джемом.

Оцінка печива:  Супер «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Борошно – 300 г.
  2. Вершкове масло – 110 г.
  3. Вершки – 50 г.
  4. Яйця – 1 шт.
  5. Цукор – 120 г.
  6. Ванільний цукор – 1 пакетик або дрібка ваніліну.
  7. Розпушувач тіста – 5 г.
  8. Сіль.
  9. Журавлина – 120 г.
  10. Крохмаль – 10 г.

Масло необхідно дістати завчасно з холодильника, щоб воно трохи підтануло і було м’яким. У глибокій мисці збиваємо міксером м’яке масло з дрібкою солі, 100 г. цукру, ванільним цукром або ваніліном.

DSC_3252

 

 

 

 

 

 

Далі додаємо сюди ж вершки, яйце, ще раз гарно збиваємо. В окремій мисці змішуємо просіяне борошно з розпушувачем. Наступним кроком додаємо борошно з розпушувачем до масляно-цукрової суміші і замішуємо дуже м’яке тісто. Загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на пів годинки.

DSC_3253

 

 

 

 

 

В цей час готуємо журавлину. Гарно її промиваємо і збиваємо в пюре за допомогою бленд ера.

DSC_3254

 

 

 

 

 

Переливаємо пюре в каструлю, додаємо 20 г. цукру, що залишились і ставимо на маленький вогонь. Доводимо до кипіння. Крохмаль розводимо невеликою кількістю води

DSC_3255

 

 

 

 

 

 

і виливаємо суміш в закипівши журавлину. Варимо суміш на маленькому вогні, постійно помішуючи, до запустіння. Далі знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.

DSC_3256

 

 

 

 

 

Вмикаємо піч на 220 градусів. Деко застеляємо пергаментом. Руки змащуємо олією і робимо з нашого тіста невеличкі кульки. Великі не робіть, не більше волоського горіху, адже під час запікання печиво збільшиться в розмірі десь вдвічі, тому щоб печиво було не занадто великим не варто робити великі кульки. Великим пальцем робимо невеличкі ямки посередині кожної кульки і викладаємо таким чином сформоване тісто на деко на відстані один від одного (щоб в процесі запікання печиво не позлипалось).

DSC_3257

 

 

 

 

 

Зроблені ямки заповнюємо начинкою з журавлини.

DSC_3258

 

 

 

 

 

Ставимо деко в піч і випікаємо до готовності (близько 15 хвилин) до сухого сірника. Не перетримайте, щоб печиво не було занадто сухим. В ідеалі воно має вийти в міру м’яким та пухким, так що час випікання регулюйте в залежності від вашої печі.

DSC_3273

 

 

 

 

 

Готове печиво виймаємо і даємо охолонути на решітці, прикривши його рушником. Далі подаємо до чаю.

DSC_3259

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.