Страви з риби не тільки дуже корисні, але й неймовірно смачні. До того ж вибір, що приготувати з риби настільки великий, що можна готувати, готувати й готувати.
Сьогодні пропоную приготувати апетитну рибку під ананасами та овочами. Це швидко, смачно та оригінально. Підійде як для званої вечері так і для спокійного, тихого сімейного вечора. Ананас надає рибі приємний солодкий присмак, який не залишить нікого байдужим.
Одразу ж попереджаю для цієї страви краще брати філе риби з найменшою кількістю кісточок в середині, а краще взагалі без них. Бо в мене був Білий амур, який ну ДУЖЕ кістлявий і їсти було не приємно, доводилось постійно колупатися в рибі і вибирати кістки, а це значно псує задоволення від страви.
Вам буде потрібно:
- Філе риби – 1 кг. (в мене білий амур).
- Цибуля – 2 шт. (великі).
- Морква – 2 шт. (великі).
- Консервований ананас – 1 баночка.
- Лимон – половинка.
- Сіль та спеції за смаком.
Рибку ми ретельно миємо.
Нарізаємо на шматочки середнього розміру.
Збризкуємо лимонним соком, солимо та змащуємо приправами за смаком.
Нарізаємо одну цибулю та лимон півкільцями, морквину кружальцями та викладаємо їх шарами на застелене пергаментом деко.
Зверху викладаємо рибку.
Випікаємо в печі при температурі 180 градусів до готовності. Це приблизно хвилин 30, але будете вже самі перевіряти по факту.
Поки рибка запікається, ми обсмажуємо на пательні нарізану дрібно цибулю до золотистого кольору. Додаємо до неї натерту моркву і все тушкуємо до м’якості.
Ананаси краще брати вже шматочками, тоді не треба зайвого нічого робити, але якщо у вас кільця, то вам буде потрібно нарізати невеличкими шматочками ананас.
Потім змішуємо шматочки ананасу з тушкованою морквою та цибулею.
Готову рибу викладаємо на тарілку.
Зверху накриваємо її сумішшю з ананасів та овочів і прикрашаємо шматочками ананасу, що залишився.
Подаємо до столу. Плюс цієї риби в тому, що її можна їсти як в гарячому вигляді так і в холодному, вона однаково добре смакує.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))