Риба під ананасами

DSC_0188Страви з риби не тільки дуже корисні, але й неймовірно смачні. До того ж вибір, що приготувати з риби настільки великий, що можна готувати, готувати й готувати.

Сьогодні пропоную приготувати апетитну рибку під ананасами та овочами. Це швидко, смачно та оригінально. Підійде як для званої вечері так і для спокійного, тихого сімейного вечора. Ананас надає рибі приємний солодкий присмак, який не залишить нікого байдужим.

Одразу ж попереджаю для цієї страви краще брати філе риби з найменшою кількістю кісточок в середині, а краще взагалі без них. Бо в мене був Білий амур, який ну ДУЖЕ кістлявий і їсти було не приємно, доводилось постійно колупатися в рибі і вибирати кістки, а це значно псує задоволення від страви.

 

Вам буде потрібно:

 

  1. Філе риби – 1 кг. (в мене білий амур).
  2. Цибуля – 2 шт. (великі).
  3. Морква – 2 шт. (великі).
  4. Консервований ананас – 1 баночка.
  5. Лимон – половинка.
  6. Сіль та спеції за смаком.

 

Рибку ми ретельно миємо.

DSC_0082

 

 

 

 

 

Нарізаємо на шматочки середнього розміру.

DSC_0085

 

 

 

 

 

Збризкуємо лимонним соком, солимо та змащуємо приправами за смаком.

DSC_0087

 

 

 

 

 

 

Нарізаємо одну цибулю та лимон півкільцями, морквину кружальцями та викладаємо їх шарами на застелене пергаментом деко.

DSC_0091

 

 

 

 

 

Зверху викладаємо рибку.

DSC_0099

 

 

 

 

 

Випікаємо в печі при температурі 180 градусів до готовності. Це приблизно хвилин 30, але будете вже самі перевіряти по факту.

DSC_0132

 

 

 

 

 

 

Поки рибка запікається, ми обсмажуємо на пательні нарізану дрібно цибулю до золотистого кольору. Додаємо до неї натерту моркву і все тушкуємо до м’якості.

DSC_0135

 

 

 

 

 

Ананаси краще брати вже шматочками, тоді не треба зайвого нічого робити, але якщо у вас кільця, то вам буде потрібно нарізати невеличкими шматочками ананас.

Потім змішуємо шматочки ананасу з тушкованою морквою та цибулею.

DSC_0183

 

 

 

 

 

 

Готову рибу викладаємо на тарілку.

DSC_0139

 

 

 

 

 

 

Зверху накриваємо її сумішшю з ананасів та овочів і прикрашаємо шматочками ананасу, що залишився.

Подаємо до столу. Плюс цієї риби в тому, що її можна їсти як в гарячому вигляді так і в холодному, вона однаково добре смакує.

DSC_0192

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.