Гороховий суп з копченим салом

DSC_3289Пропоную вам смачний рецепт приготування горохового супу з копченим салом. Суп-пюре виходить з м’яким оксамитовим смаком, пікантність якому надають шматочки копченого сала. Найкраще супчик смакує з грінками.

 

 

Оцінка страви: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти (на велику каструлю):

  1. Горох – 300 г.
  2. Картопля – 5 шт.
  3. Цибуля – 1 шт.
  4. Морква – 1 шт.
  5. Копчене сало – 200 г.
  6. Кріп.
  7. Сіль, перець, приправи за смаком.
  8. Грінки.

 

Горох на ніч заливаємо водою і залишаємо розм’якнути. На ранок зливаємо воду, промиваємо горох, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Даємо покипіти на маленькому вогні до готовності (повної м’якості) гороху. На це піде близько 40 хвилин.

DSC_3281

 

 

 

 

 

В цей час очищаємо цибулю та дрібно нарізаємо. Підсмажуємо на пательні до м’якості. Моркву натираємо на терку і додаємо до цибулі, перемішуємо та трохи обсмажуємо.

DSC_3084

 

 

 

 

 

Картоплю очищаємо та дрібно нарізаємо. Копчене сало краємо шматочками.

DSC_3282

 

 

 

 

 

 

Коли горох вже відварився додаємо в каструлю картоплю, обсмажену моркву з цибулею та половину нарізаного сала. Солимо та перчимо за смаком, за бажанням додаємо інші приправи. Даємо покипіти на маленькому вогні до готовності картоплі.

DSC_3283

 

 

 

 

 

В цей час робимо грінки. Для цього хліб (я робила мікс чорного та білого) нарізаємо на кубики і сушимо на маленькому вогні на пательні. Можна це робити і в печі за вашим бажанням. Для кращого смаку раджу збризнути хліб олією та притрусити дрібно нарізаним кропом, перемішати.

Готовий суп збиваємо за допомогою бленд ера в пюре. Подаємо до столу посипавши шматочками копченого сала, що залишився та підсушеними грінками.

DSC_3286

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.