Бананово-горіховий кекс (Banana Bread)

PicsArt_1417810228251

 

Сьогодні до чаю спекла ну просто ДУЖЕ смачнющий бананово-горіховий кекс. Давно собі планувала приготувати цей кекс, але руки все ніяк не доходили, а тут і форма просто чудовим чином підвернулася мені і я вирішила, що це знак, що відкладати приготування кексу вже просто не можна. Вийшло просто чудово як на смак так і на вигляд. Так що ділюсь з вами дуже простим рецептиком))

Інгредієнти:

  1. Цукор – 1 стакан. (В мене вдома стакани приблизно на 300 г.)
  2. Верхкове масло – 100 г.
  3. Банани (дуже спілі) – 4 шт.
  4. Борошно – 1 — 1,5 стакани. Тут даю поправку, в рецепті було написано 2 стакани. Як по мені це забагато, кекс тоді вийде дуже жорсткий. Борошно дивіться самі в залежності від того яке, у вас виходить тісто, якщо хочете ніжніший і м’якіший кекс то беріть один стакан, якщо любите крутіше тісто, то більше. В мене всі люблять ніжне, тому я додавала тільки 1 стакан і для нас цього було цілком досить.
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Сода —  1 ч.л.
  7. Сіль – ? ч.л.
  8. Ванільний цукор (на ваш смак) я додавала 2 пакетики.
  9. Грецікі горіхи (кількість на ваш смак).
  10. Родзинки (також на ваш смак). В рецепті їх не було, я додала від себе і ніскілечки не пошкодувала.

Ще я додавала пів чайної ложечки розпушувача для тіста (бо сода не завжди дає необхідний ефект. Її взагалі можна замінити на розпушувач)), але це вже на ваш вибір.

 

Ну що ж починаємо готувати наш кекс. Для початку банани ріжемо скибочками та розминаємо в пюре.

20141205_134546

 

 

 

 

 

Грецькі горіхи рубимо дрібненько. Борошно змішуємо з розпушувачем. Масло кімнатної температури (яке ви завчасно вийняли з холодильника) розтираємо ретельно з цукром. Додаємо яйця, сіль, соду, ванільний цукор, банани та борошно. Все це ретельно перемішуємо міксером до однорідної масси.

20141205_135309

 

 

 

 

 

Після чого додаємо горіхи та родзинки. Ще раз, але вже ложкою, перемішуємо суміш.

Форму для кексу ретельно змащуємо вершковим маслом та виливаємо нашу суміш.

20141205_140138

 

 

 

 

 

Випікаємо в попередньо розігрітій печі при 180 градусах, приблизно хвилин 40 (все залежить від вашої печі).

Після того як наш кекс готовий, виймаємо його з духовки та даємо охолонути, потім форму перевертаємо на дощечку.

20141205_160153

 

 

 

 

 

Кекс має сам висковзнути з форми. Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою, або за вашим бажанням можна вкрити його глазур’ю.

20141205_160740

 

 

 

 

 

Подаємо з чаєм. Смачного))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.