Сьогодні до чаю спекла ну просто ДУЖЕ смачнющий бананово-горіховий кекс. Давно собі планувала приготувати цей кекс, але руки все ніяк не доходили, а тут і форма просто чудовим чином підвернулася мені і я вирішила, що це знак, що відкладати приготування кексу вже просто не можна. Вийшло просто чудово як на смак так і на вигляд. Так що ділюсь з вами дуже простим рецептиком))
Інгредієнти:
- Цукор – 1 стакан. (В мене вдома стакани приблизно на 300 г.)
- Верхкове масло – 100 г.
- Банани (дуже спілі) – 4 шт.
- Борошно – 1 — 1,5 стакани. Тут даю поправку, в рецепті було написано 2 стакани. Як по мені це забагато, кекс тоді вийде дуже жорсткий. Борошно дивіться самі в залежності від того яке, у вас виходить тісто, якщо хочете ніжніший і м’якіший кекс то беріть один стакан, якщо любите крутіше тісто, то більше. В мене всі люблять ніжне, тому я додавала тільки 1 стакан і для нас цього було цілком досить.
- Яйця – 2 шт.
- Сода — 1 ч.л.
- Сіль – ? ч.л.
- Ванільний цукор (на ваш смак) я додавала 2 пакетики.
- Грецікі горіхи (кількість на ваш смак).
- Родзинки (також на ваш смак). В рецепті їх не було, я додала від себе і ніскілечки не пошкодувала.
Ще я додавала пів чайної ложечки розпушувача для тіста (бо сода не завжди дає необхідний ефект. Її взагалі можна замінити на розпушувач)), але це вже на ваш вибір.
Ну що ж починаємо готувати наш кекс. Для початку банани ріжемо скибочками та розминаємо в пюре.
Грецькі горіхи рубимо дрібненько. Борошно змішуємо з розпушувачем. Масло кімнатної температури (яке ви завчасно вийняли з холодильника) розтираємо ретельно з цукром. Додаємо яйця, сіль, соду, ванільний цукор, банани та борошно. Все це ретельно перемішуємо міксером до однорідної масси.
Після чого додаємо горіхи та родзинки. Ще раз, але вже ложкою, перемішуємо суміш.
Форму для кексу ретельно змащуємо вершковим маслом та виливаємо нашу суміш.
Випікаємо в попередньо розігрітій печі при 180 градусах, приблизно хвилин 40 (все залежить від вашої печі).
Після того як наш кекс готовий, виймаємо його з духовки та даємо охолонути, потім форму перевертаємо на дощечку.
Кекс має сам висковзнути з форми. Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою, або за вашим бажанням можна вкрити його глазур’ю.
Подаємо з чаєм. Смачного))