Риба запечена під сиром

DSC_0632Запечена риба – це дуже корисна та вишукана страва. Рибка виходить дуже соковитою та ніжною, а сир надає їй вишуканої пікантності.

Я готувала цю страву одночасно з двома видами риби, хотіла побачити яка вийде смачніше в одних і тих самих умовах. В мене були філе минтаю та судака і хочу вам сказати, що минтай вийшов соковитішим та смачнішим, а судак був трохи сухішим і до того ж хоч це і було філе, але кісточок в ньому все одно було хоч відбавляй, тому їсти було трохи незручно. Саме тому я голосую обома руками за філе минтая для цієї страви і раджу вам використовувати саме цю рибу.

 

Отож, інгредієнти:

  1. Філе риби минтай – 1 кг.
  2. Морква – 2 шт. (великі).
  3. Цибуля – 1 шт.
  4. Твердий сир – 200 г.
  5. Майонез.
  6. Тартар.
  7. Сметана.
  8. Половинка лимону.
  9. Сіль
  10. Приправи до риби.
  11. Кріп.

 

Філе риби миємо та нарізаємо шматочками середнього розміру. Кладемо їх в миску, солимо та додаємо приправу до риби (будь-яку, яка буде в магазині). Трохи збризкуємо філе соком лимону і залишаємо трохи постояти.

DSC_0567

 

 

 

 

 

В цей час чистимо та дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо її на розігрітій пательні, в олії до прозорості. Після чого додаємо натерту на терку моркву та продовжуємо обсмажувати на невеликому вогні до м’якості.

DSC_0582

 

 

 

 

 

Сир натираємо на терку.

DSC_0569

 

 

 

 

 

Далі готуємо соус для риби. Для цього в мисочці змішуємо потроху сметану, майонезу, соусу тартар та кріп. Куштуємо на смак і якщо є необхідність додаємо ще цих інгредієнтів (тут ви маєте керуватись своїм смаком).

DSC_0570

 

 

 

 

 

В форму для запікання викладаємо половину нашої морквяної суміші.

DSC_0573

 

 

 

 

 

На неї викладаємо філе риби.

DSC_0574

 

 

 

 

 

Зверху викладаємо другу половину обсмаженої з цибулею моркви та поливаємо все приготованим соусом.

DSC_0575

 

 

 

 

 

Останній штрих – посипаємо все натертим сиром.

DSC_0577

 

 

 

 

 

Випікаємо в розігрітій печі при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

DSC_0619

 

 

 

 

 

Найкраще подавати цю рибу з картопляним пюре та звичайно не забудьте про вино.

DSC_0633

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.