Дуже рекомендую ароматне, мяке та безперечно дуже корисне печиво для дорослих та дітей.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 стакани (в мене близько 300 мл. – 1 стакан)
- Сода – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Мускатний горіх (молотий) – ? ч.л.
- Сіль -1/2 ч.л.
- Цукор – 1 стакани-.
- Вершкове масло – 100 г.
- Гарбузове пюре – 300 г.
- Ванільний цукор – 1-2 пакетика (як хто любить).
- Яйце – 1 шт.
Для глазурі:
- Цукрова пудра – 2 стакани.
- Молоко – 3 ст. л.
- Вершкове масло – 1 ст. л. (розтопленого).
Для початку в мисці змішуємо борошно, половину цукру, сіль, розпушувач, соду, корицю та мускатних горіх.
Вершкове масло хоча б за годинку викладаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. В великій мисці збиваємо масло з цукром. Додаємо гарбузове пюре, яйце та ванільний цукор. Все добре збиваємо за допомогою міксера. Не припиняючи збивати поступово починаємо додавати суміш з борошна. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
На застелене пергаментом для випікання деко, викладаємо печиво за допомогою столової ложки. Намагаємось робити кружальця однакового розміру, але не забуваємо залишати деяку відстань між печивом, бо воно трохи збільшиться в розмірі.
Випікаємо в гарно розігрітій печі хвилин 20 (до сухого сірника) при температурі 180 градусів.
Коли печиво готово, даємо йому охолонути декілька хвилин на деку, а потім вже залишаємо повністю охолоджуватись на решітці.
Охолонувше печиво вкриваємо зверху глазур’ю. Для цього міксером збиваємо цукрову пудру разом з розтопленим маслом та молоком. Цим менше молока тим глазур виходить більш густою та більш яскравого білого кольору.
Подаємо до чаю. Це дуже смачно)
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))