Капкейки з масляним кремом

DSC_3025Рекламувати смачні та ніжні капкейки просто не бачу сенсу. Думаю їх полюбляють і дорослі і діти. Ці маленькі та апетитні міні-тортики просто не можуть залишити байдужим нікого, адже вони не тільки смачні алей такі незрівнянно гарні. Тому пропоную готувати їх якого мого частіше. Адже це так просто і весело. Ніжний бісквіт в поєднанні з повітряним кремом, що просто тане в роті, ну що може бути краще, думаю, що нічого 😉

Звичайно оцінка тільки «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти (за основу виміру брався стакан на 250 мл.):

  1. Борошно – 1,5 стакану.
  2. Цукор – 1 стакан.
  3. Сіль – ? ч.л.
  4. Розпушувач – ? ч.л.
  5. Масло – 100 г.
  6. Яйце – 1 шт.
  7. Сметана – ? стакану.
  8. Молоко – ? стакану.
  9. Ванільний цукор – 1-2 пакетики.

 

Для крему:

  1. Цукрова пудра – 1,5 стакана.
  2. Вершкове масло (не менше 82 % жирності) – 100 г.
  3. Вершки (бажано 10 % жирності) – 1-2 ст.л.
  4. Ванільний цукор – 1 пакетик.
  5. Какао (для шоколадного кольору).

 

Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану  ідаємо трохи охолонути. В цей час в глибокій мисці змішуємо вінчиком до однорідності цукор, яйце, ванільний цукор, сметану та молоко. Потім додаємо вже охолонувши масло і знову ретельно перемішуємо.

DSC_3007

 

 

 

 

 

 

В окремій мисці змішуємо борошно з сіль та розпушувачем.

DSC_3006

 

 

 

 

 

Отриману суміш просіюємо через сито в масляну суміш.

DSC_3012

 

 

 

 

 

Гарно вимішуємо вінчиком або міксером до однорідності.

 

 

DSC_3009

 

 

 

 

Тісто має бути як густа сметана. Залишаємо тісто відпочити хвилин 15. Далі за допомогою чайної ложки викладаємо готове тісто до формочок (бажано в них ще вкласти паперові формочки), заповнюючи їх на 2/3 (кекси піднімуться).

DSC_3010

 

 

 

 

 

 

Піч розігріваємо і ставимо туди деко з формочками. Випікаємо при 180 градусах близько 10-15 хвилин (в залежності від вашої печі). Під час випікання зайвий раз не рекомендую відкривати піч, щоб кексики не впали. Готовність перевіряємо після 8-10 хвилини сірником чи зубочисткою, після протикання вона має залишатись сухою, це означає що основа для капкейка готова.

DSC_3017

 

 

 

 

 

 

Готові кекси виймаємо з печі і залишаємо повністю охолонути перш ніж прикрашати кремом, інакше крем розтане і розтечеться.

DSC_3018

 

 

 

 

 

Поки кекси охолоджуються ми готуємо крем.

Масло для крема потрібно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно стало мяким. Після чого збиваємо масло міксером на середній швидкості до білого кольору. В масло просіюємо через сито цукрову пудру. Це потрібно, щоб в крем не потрапили грудочки і він був більш ніжним. Далі долаємо ванільний цукор та вершки. Збиваємо все міксером протягом декількох хвилин. Дивимось щоб крем набув пухку та ніжну консистенцію крема.

DSC_3014

 

 

 

 

 

 

В готовий крем для кольору можна додавати трохи какао або сухих харчових барвників. Сиропи та рідини краще не додавайте, бо крем втратить свою структуру та розшарується (в мене так і сталося з однією партією). Цього разу я готувала капкейки з білим і шоколадним кремом.

Крем набираємо в кулінарний шприц і прикрашаємо повністю охолонувши капкейки по колу, формуючи гарний візерунок і стійку «шапочку». Зверху можна притрусити різними посипкам для краси. Я також використовувала кокосову стружку для шоколадних капкейків.

DSC_3037

 

 

 

 

 

Останній важливий крок, це залишити капкейки в холодильнику годин на 8, щоб вони відпочили, а крем набув ніжного та приємного смаку, позбувшись характерного аромату вершкового масла. Зберігати капкейки в холодильнику необхідно під кришкою або в герметичному посуді.

Все після годин очікування наші незрівнянні ласощі готові, можна налітати 😉

DSC_3024

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.