Рататуй з курячим філе

DSC_7023Цікава варіація приготування відомої всім страви «Рататуй» . Готується за стандартним рецептом, але з однією хитрістю. ;-) Вона полягає в додаванні шматочків курячого філе, що робить страву ще більш смачною та ситною. А ще це дуже корисна страва. Рекомендую всім.

Інгредієнти:

1. Куряче філе – 400 г.
2. Кабачки – 2 шт.
3. Перець – 2 шт.
4. Баклажани – 2 шт.
5. Помідори – 4 шт.
6. Сіль, перець.
7. Соєвий соус.
8. Зелень.
9. Сметана — 200 г.
10. Часник – 3 зубчика.
11. Оливкова олія.
12. Твердий сир – 200 г.
М’ясо гарно миємо і нарізаємо на пласкі шматочки.

DSC_7013

 

 

 

 

 

Солимо їх та перчимо, перемішуємо. В мисочці заливаємо їх соєвим соусом і залишаємо промаринуватися з пів годинки.

DSC_7014

 

 

 

 

 

 
Всі овочі гарно миємо та нарізаємо тоненьким кільцями. Різати рекомендую саме тонко, щоб страва краще та швидше пропеклася в духовці. Овочі трохи підсолюємо.

DSC_7012

 

 

 

 

 

 
Беремо форму для випікання. Змащуємо її оливковим маслом і починаємо викладати на бік по черзі: баклажан, помідор, кабачок, шматочок курячого філе, перець і знову по колу, поки не викладемо все. Зверху можна притрусити зеленою цибулею. Наливаємо трошки водички, щоб овочі гарно пропеклися і ставимо в розігріту піч.

DSC_7016

 

 

 

 

 

Випікаємо при 200 градусах хвилин 40. Поки страва готується ми натираємо на терку твердий сир, додаємо до нього сметанку і вичавлений часник, гарно перемішуємо. Отриманою сумішшю поливаємо наш рататуй і відправляємо і піч ще на хвилин 20, допектися і підрум’янитись. Подаємо на стіл присипавши з верху дрібно нарізанною зеленню.

DSC_7025

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>