Картопляна запіканка з грибами та м’ясом

DSC_3077Дуже смачна, ситна та оригінальна картопляна запіканка з фаршем, грибами та пікантним соусом. Страва виходить дійсно дуже ніжною та ароматною. Ця запіканка чудово підійде як для звичайної сімейної вечері так і для святкового столу.  Вихід страви значний і цілком вистачить на велику компанію.

Оцінка страви «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Картопля – 6 шт. (великих).
  2. Молоко.
  3. Гриби (в мене шампіньйони) – 0,5 кг.
  4. Зелена цибуля.
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Вершковий сир – 100 г.
  7. Гірчиця.
  8. Сметана —  1 столова ложка.
  9. Кріп.
  10. Фарш – 200 г.
  11. Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  12. Сіль, перець та приправи на ваш смак.
  13. Кунжут.

Для початку картоплю гарно миємо, очищаємо від шкірки та відварюємо до готовності. Далі даємо картоплі охолонути , додаємо трохи молока і розминаємо картоплю в однорідне пюре, солимо.

DSC_3055

 

 

 

 

 

Дно форми для випікання змащуємо олією або вершковим маслом та викладаємо половину картопляного пюре,. Розрівнюємо (робимо дно запіканки) і формуємо невеличкі бортики (близько 2 см.).

DSC_3057

 

 

 

 

 

Далі готуємо соус. Для цього в миску розбиваємо два яйця, додаємо туди вершковий сир,

DSC_3062

 

 

 

 

 

декілька крапель гірчиці та дрібно накришений кріп, все ретельно збиваємо вінчиком.

DSC_3064

 

 

 

 

 

Змащуємо картопляну основу запіканки половиною соусу.

Гриби дрібно нарізаємо і викладаємо на розігріту пательню, накриваємо кришкою. Чекаємо поки вони пустять сік, після чого зливаємо отриману воду. Додаємо до грибів трохи олії, солимо та перчимо за смаком.

DSC_3059

 

 

 

 

 

Дрібно кришимо зелену цибулю та додаємо до грибів, перемішуємо та даємо трохи притушитись на маленькому вогні. Після цього додаємо сметану, ще раз перемішуємо, залишаємо притушитись ще декілька хвилин і вимикаємо.

DSC_3060

 

 

 

 

 

Даємо трохи охолонути після чого викладаємо гриби на шар картопляного пюре та соусу.

DSC_3065

 

 

 

 

 

 

Далі дрібно кришимо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на пательні до м’якості, після чого додаємо м’ясний фарш (в мене свинина, але брити можна будь-який). Розписувати як приготувати фарш я не буду, мабуть кожний знає як перекрутити м’ясо на м’ясорубці 😉 Фарш з цибулею солимо і перчимо за смаком, за бажанням додаємо інші приправи. Смажимо фарш періодично помішуючи на середньому вогні до готовності.

DSC_3067

 

 

 

 

 

Далі даємо йому також охолонути і викладаємо зверху на гриби. Поверх фаршу знову наливаємо соус, що залишився і викладаємо другу половину картопляного пюре, гарно його розрівнюючи, щоб пюре повністю закрило нашу запіканку. Зверху присипаємо запіканку кунжутом.

DSC_3068

 

 

 

 

 

Ставимо в розігріту піч і випікаємо при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин (в залежності від вашої печі). По суті в запіканці всі інгредієнти вже готові, але нам необхідно щоб яєчно-вершковий соус гарно схопився і міцно скріпив нашу страву, тому перевіряйте запіканку на предмет готовності саме за відсутністю зайвої рідини. Коли запіканка схопилась, підрум’янилась і перестала бути рідкуватою її можна вимикати і подавати до столу як самостійну страву або разом з якимось легким салатом.

DSC_3082

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.