Справжнє Різдвяне печиво, яке наповнює дім ароматом свята та дива. Імбирне печиво та імбирні пряники це класичні ласощі, які зазвичай готують напередодні Різдва. Ось і я вирішила в цьому році спробувати.
Печиво виходить дуже смачне та ароматне, хоча воно і трохи твердувате, але якщо додавати трошки менше борошна і не розкатувати тісто занадто тонко, то виходить в самий раз.
Особливо рекомендую їсти його з теплим молоком, або навіть вмочувати його на декілька секунд, так воно смакує насправді дуже чудово, за вуха не відтягнеш.) І дитині дуже сподобався такий Різдвяний перекус)
Окремо зазначу, що в рецепті по якому я готувала не було меду, але я думаю, що він точно не завадить в цьому печиві, тому наступного разу буду робити обов’язково з медом і вам дуже раджу. А от з імбирем будьте обережні я випадково додала трошки більше і в післясмаку печива це відчувалось (трошки пекло), тому не раджу кидати забагато (особливо тим, хто не любить прянощі).
З тієї кількості продуктів, що зазначені нижче виходить дуже багато печива, так що вистачить на велику родину ще й не на один день і друзів теж зможете пригостити. Це великий плюс цього печива)
Я печиво прикрашала глазур’ю, але це не обов’язково. Просто з малюночками Різдвяний настрій відчувається набагато сильніше)
І так вам буде потрібно:
- Маргарин – 100 г.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 1 стакан (в мене близько 300 мл.)
- Борошно – 1,5 стакани.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Гвоздика – 5 шт.
- Кориця – 1 ч.л.
- Молотий імбир – 2 ч.л.
- Молоко – 1-2 ст.л.
Для глазурі:
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукрова пудра – 150 г.
- Сік лимона – декілька крапель.
Глазурі виходить не мало, в мене навіть залишилась зайва.
Для початку беремо квітки гвоздики та разом з однією столовою ложкою цукру перемелюємо їх в пудру в кавомолці.
В окремій мисочці змішуємо в однорідну масу отриману пудру з борошном, корицею, імбиром та розпушувачем тіста.
Окремо ретельно перемішуємо до однорідності м’який маргарин з яйцем та цукром. Звертаю вашу увагу, що маргарин має бути саме м яким, а не розплавленим.
Отриману суміш додаємо до миски з борошном та все ще раз ретельно перемішуємо. На цьому етапі в тісто можна додати трохи меду (за смаком) та одну чи дві столові ложки молока (для того щоб тісто краще ліпилось). Спочатку перемішуємо все в мисці, а потім викладаємо тісто на добре присипану борошном поверхню і продовжуємо ретельно вимішувати тісто поки воно не стане однорідної консистенції (одним шматком) і не припинить липнути до рук.
Після чого обережно розкатуємо тісто, але не занадто тонко. Товщина має бути близько 1 см.
За допомогою формочок видавлюємо печиво поки не використаємо все тісто. Якщо формочок немає то можна скористатись звичайним стаканом, або проявити фантазію та повирізати різні фігурки ножем.
Печиво викладаємо на застелене пергаментом деко та випікаємо в розігрітій печі при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
Занадто довго не тримайте бо пересушите печиво, а враховуючи, що воно і так буде хрумким, воно тоді вийде як сухарик. В гарячому вигляді воно буде трохи м’яким але потім воно застигне (коли охолоне). Якщо немає пергаменту то випікати можна на деку змащеному вершковим маслом, але тоді одразу ж після випікання знімаємо печиво і перекладаємо охолоджуватись на дощечку, бо інакше воно прилипне до дека і розкришиться, коли ви будете намагатись його відчепити.
Поки печиво охолоджується робимо глазур. Для цього яєчний білок збиваємо міксером до пухкої маси, поступово додаємо цукрову пудру та крапельки лимонного соку, все ретельно збиваємо.
А далі вже політ вашої фантазії. Можете прикрашати ваше печиво різними візерунками. Я для цього брала звичайний найменший медичний шприц (звичайно що ж без голки). Або можете просто полити печиво зверху глазур’ю. Смак його від цього не зміниться).
В мене наприклад залишились ще цукрові олівці різного кольору, які я використовувала для прикрашання торту на день народження сина, тому я вирішила додати своєму печиву трошки кольору. Ще вирізала для дитини такого смішного імбирного хлопчика, водія для його коробки з печивом, яка має вигляд машини)
Це вже залежить виключно від вас: творіть і фантазуйте. Але довго не баріться бо ваша глазур буде швидко загустівати, так що вам треба буде встигнути прикрасити печиво)
Але не забувайте, що подавати його до столу я наполегливо раджу саме з теплим молоком. Я обіцяю ви не пошкодуєте, ми з малим не могли відірватись.)
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))