Імбирне печиво до Різдвяних свят

PicsArt_1419283193271PicsArt_1419283452631

Справжнє Різдвяне печиво, яке наповнює дім ароматом свята та дива. Імбирне печиво та імбирні пряники це класичні ласощі, які зазвичай готують напередодні Різдва. Ось і я вирішила в цьому році спробувати.

Печиво виходить дуже смачне та ароматне, хоча воно і трохи твердувате, але якщо додавати трошки менше борошна і не розкатувати тісто занадто тонко, то виходить в самий раз.

Особливо рекомендую їсти його з теплим молоком, або навіть вмочувати його на декілька секунд, так воно смакує насправді дуже чудово, за вуха не відтягнеш.) І дитині дуже сподобався такий Різдвяний перекус)

Окремо зазначу, що в рецепті по якому я готувала не було меду, але я думаю, що він точно не завадить в цьому печиві, тому наступного разу буду робити обов’язково з медом і вам дуже раджу. А от з імбирем будьте обережні я випадково додала трошки більше і в післясмаку печива це відчувалось (трошки пекло), тому не раджу кидати забагато (особливо тим, хто не любить прянощі).

З тієї кількості продуктів, що зазначені нижче виходить дуже багато печива, так що вистачить на велику родину ще й не на один день і друзів теж зможете пригостити. Це великий плюс цього печива)

Я печиво прикрашала глазур’ю, але це не обов’язково. Просто з малюночками Різдвяний настрій відчувається набагато сильніше)

 

І так вам буде потрібно:

  1. Маргарин – 100 г.
  2. Яйця – 2 шт.
  3. Цукор – 1 стакан (в мене близько 300 мл.)
  4. Борошно – 1,5 стакани.
  5. Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  6. Гвоздика – 5 шт.
  7. Кориця – 1 ч.л.
  8. Молотий імбир – 2 ч.л.
  9. Молоко – 1-2 ст.л.

Для глазурі:

  1. Яєчний жовток – 1 шт.
  2. Цукрова пудра – 150 г.
  3. Сік лимона – декілька крапель.

Глазурі виходить не мало, в мене навіть залишилась зайва.

 

Для початку беремо квітки гвоздики та разом з однією столовою ложкою цукру перемелюємо їх в пудру в кавомолці.

В окремій мисочці змішуємо в однорідну масу отриману пудру з борошном, корицею, імбиром та розпушувачем тіста.

IMG_0799

 

 

 

 

 

 

Окремо ретельно перемішуємо до однорідності м’який маргарин з яйцем та цукром. Звертаю вашу увагу, що маргарин має бути саме м яким, а не розплавленим.

IMG_0800

 

 

 

 

 

 

Отриману суміш додаємо до миски з борошном та все ще раз ретельно перемішуємо. На цьому  етапі в тісто можна додати трохи меду (за смаком) та одну чи дві столові ложки молока (для того щоб тісто краще ліпилось). Спочатку перемішуємо все в мисці, а потім викладаємо тісто на добре присипану борошном поверхню і продовжуємо ретельно вимішувати тісто поки воно не стане однорідної консистенції (одним шматком) і не припинить липнути до рук.

IMG_0801

 

 

 

 

 

 

Після чого обережно розкатуємо тісто, але не занадто тонко. Товщина має бути близько 1 см.

IMG_0802

 

 

 

 

 

 

За допомогою формочок видавлюємо печиво поки не використаємо все тісто. Якщо формочок немає то можна скористатись звичайним стаканом, або проявити фантазію та повирізати різні фігурки ножем.

IMG_0803

 

 

 

 

 

 

IMG_0806

 

 

 

 

 

 

Печиво викладаємо на застелене пергаментом деко та випікаємо в розігрітій печі при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

IMG_0804

 

 

 

 

 

 

Занадто довго не тримайте бо пересушите печиво, а враховуючи, що воно і так буде хрумким, воно тоді вийде як сухарик. В гарячому вигляді воно буде трохи м’яким але потім воно застигне (коли охолоне). Якщо немає пергаменту то випікати можна на деку змащеному вершковим маслом, але тоді одразу ж після випікання знімаємо печиво і перекладаємо охолоджуватись на дощечку, бо інакше воно прилипне до дека і розкришиться, коли ви будете намагатись його відчепити.

Поки печиво охолоджується робимо глазур. Для цього яєчний білок збиваємо міксером до пухкої маси, поступово додаємо цукрову пудру та крапельки лимонного соку, все ретельно збиваємо.

А далі вже політ вашої фантазії. Можете прикрашати ваше печиво різними візерунками. Я для цього брала звичайний найменший медичний шприц (звичайно що ж без голки). Або можете просто полити печиво зверху глазур’ю. Смак його від цього не зміниться).

IMG_0808

 

 

 

 

 

 

В мене наприклад залишились ще цукрові олівці різного кольору, які я використовувала для прикрашання торту на день народження сина, тому я вирішила додати своєму печиву трошки кольору. Ще вирізала для дитини такого смішного імбирного хлопчика, водія для його коробки з печивом, яка має вигляд машини)

IMG_0838

 

 

 

 

 

 

Це вже залежить виключно від вас: творіть і фантазуйте. Але довго не баріться бо ваша глазур буде швидко загустівати, так що вам треба буде встигнути прикрасити печиво)

Але не забувайте, що подавати його до столу я наполегливо раджу саме з теплим молоком. Я обіцяю ви не пошкодуєте, ми з малим не могли відірватись.)

PicsArt_1419283020673

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.