«Тахіні» — Сезамова паста

PicsArt_1419541911404Тахіні – це густа паста на основі меленого кунжуту, яка є дуже розповсюдженою на Сході. Вона виступає необхідним компонентом до багатьох страв східної кухні. В чистому вигляді вживати не рекомендую, оскільки як на мій смак вона заважка для шлунку (саме в чистому вигляді і в великій кількості) і їй до пари обов’язково необхідно щось ще для кращого смаку. Тому раджу використовувати як інгредієнт для приготування певних став, або як основу для приготування смачної салатної заправки.

Я скористалася швидким способом приготування, без додаткових обсмажувань кунжуту та його вимочування, і можу сказати що готується вона швидко і не завдає багато клопоту. Але раджу перед тим як купляти кунжут перевіряти його на смак, щоб він не гірчив, бо мій трохи був гіркуватий і тому тахіні вийшов на смак з гірчинкою. Мені довелось додавати трохи цукру щоб хоч якось вирівняти смак.

Також все таки на майбутнє візьму собі на замітку не полінуватись і попередньо вимочити годинки 4 кунжут у холодній воді, після чого його просушити (можна на батареї) і вже тільки тоді приступати до приготування тахіні. Вимочений кунжут потім смакує набагато краще в пасті. Тому і вам раджу попередньо пройти цю процедуру.

Але в даний момент як не крути готувала я по спрощеній версії)

Інгредієнти (на маленьку порцію):

  1. Насіння кунжуту – 100 г.
  2. Оливкова олія – приблизно 3-4 ст. л. (будете дивитись по консистенції пасти).

 

Для початку кунжут я збила в кавомолці до стану борошна. Далі перекладаємо отриману суміш до блендера або висипаємо у високий посуд і беремо ручний блендер, додаємо оливкову олію та збиваємо до стану пасти (на вигляд буде як густа сметана).

IMG_0840

 

 

 

 

 

 

 

Якщо суміш погано збивається і є засуха можна додати трошки води і ще трошки олію, далі вже дивіться самі по консистенції і куштуйте на смак.

IMG_0841

 

 

 

 

 

 

Отриману пасту можна зберігати протягом 2-х місяців в холодильнику в герметичному посуді і використовувати за необхідністю.

Тахіні використовують під час приготування хумусу, фалафелю, салату хацилім, в деякий східних солодощах таких, наприклад, як халва.

PicsArt_1419542017392

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.