Кокосовий Манник (пиріг)

DSC_0049Цей пиріг готується дуже швидко, а тому стане досить приємним додатком до вечірнього чаю, особливо якщо нагрянули несподівані гості, а пригощати чимось треба. Він легкий, смачний та ароматний. Виходить не надмірно солодким а тому можуть з радістю куштувати і діти і дорослі.

 

Одразу хочу наголосити на деяких нюансах, які б я поправила в рецепті на майбутнє. Манник готувала в перше тому слідувала за рецептом, але якщо готуватиму вже в друге то обов’язково покладу якомога менше борошна, воно там по суті не потрібно взагалі, або винятково в маленькій дозі. Потім замість олії (для мене це було взагалі дивно побачити в рецепті пирога олію замість вершкового масла) я би все таки додала вершкове масло. Пиріг і з олією та борошном вийшов смачним, але як по мені трошки сухуватим та жорсткуватим, було б менше борошна і ніжне вершкове масло він був би ще приємнішим та пухкішим. Кокосової стружки не жаліти, треба класти багато, щоб вона відчувалась в пирозі як слід. І ще я від себе додала в середину трохи родзинок, а зверху прикрасила пиріг пластівцями мигдалю, вийшло смачно і красиво, тому дуже рекомендую.

Сам по собі пиріг виходить не дуже солодким, цукру додається не так багато. Але смачною родзинкою цього пирога є саме те, що як тільки пиріг спікся і є ще гарячим його обов’язково треба полити цукровим сиропом (прямо в формі для запікання) і дати так охолонути. Сироп надає маннику приємного солодкого смаку та додатково зволожує його, якщо ви все таки використовуєте борошно. Якщо ж готуєте без борошна то дивиться вже по факту чи потребує ваш пиріг додаткового поливання сиропом. Сам сироп готується дуже просто: доводимо до кипіння суміш з невеликої кількості води та цукру. Точну кількість не скажу робила так би мовити «на око».Краще зробити трошки більше і поступово поливати пиріг до насичення (цей момент кожний визначає сам для себе – дивіться по пирогу), а зайвий сироп вилити або зберегти до іншого разу.

 

Для пирога:

  1. Манна крупа – 2 стакани (в мене стакан приблизно 350 мл.)
  2. Молоко – 1 стакан.
  3. Яйця – 4 шт.
  4. Цукор – 1 стакан.
  5. Ванільний цукор – 1  пакетик.
  6. Кокосова стружка – 1 стакан.
  7. Розпушувач – 1 ч. л.
  8. Олія – 1/5 стакану. Рекомендую краще взяти вершкове масло близько 100 г.
  9. Борошно (за бажанням) – 0,5 – 1 стакан.
  10. Сіль – дрібка.

Родзинки та пластівці мигдалю для краси і смаку.

 

Для початку манну крупу заливаємо молоком на хвилин 15-20.

DSC_0001

 

 

 

 

 

Борошно змішуємо в мисці з розпушувачем, сіллю та кокосовою стружкою. Все ретельно перемішуємо.

DSC_0007

 

 

 

 

 

В окремій посудині збиваємо до однорідної маси яйця з олією (вершковим маслом кімнатної температури) та цукром (в тому числі і ванільним).

DSC_0017

 

 

 

 

 

До суміші з борошна додаємо яєчно-масляну суміш та манку з молоком, все ретельно збиваємо міксером до однорідної консистенції. Додаємо родзинки і ложкою перемішуємо тісто.

Форму для запікання змазуємо вершковим масло та виливаємо в неї тісто. Зверху прикрашаємо пластівцями мигдалю. Можна ще трохи посипати кокосовою стружкою (в мене просто вже не залишилось, все пішло на пиріг,  тому не посипала).

DSC_0020

 

 

 

 

 

Ставимо у розігріту піч та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин (до сухого сірника).

DSC_0030

 

 

 

 

 

Коли манник вже готовий, одразу ж поливаємо його в формі приготованим цукровим сиропом та даємо повністю охолонути, після чого виймаємо з форми та подаємо на стіл до чаю.

DSC_0023DSC_0033

 

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>