Смачний пиріг з сиром готується дуже легко, а їсться дуже швидко. Роблю його вже не перший раз, вся родина просто в захваті. Так що рекомендую)
Вам буде потрібно:
- Листкове дріжджове тісто – 1 кг.
- Твердий сир – 300-400 г.
- Бринза – 200 г.
- Кріп.
- Майонез.
- Яєчний жовток.
- Кунжут для посипки.
Я завжди беру магазинне листкове тісто, адже приготування його в домашніх умовах займає дуже багато часу, який я не завжди маю. А магазинне тісто досить не погане і з нього виходить дуже смачний пиріг.
З зазначеної кількості інгредієнтів виходить великий пиріг (на велику компанію), але розходиться він на «ура» і тому дуже рідко залишається на наступний день) Якщо ж ви хочете то звичайно можете зробити трохи менший, зменшивши кількість тіста на начинки пропорційно.
Для початку ми заздалегідь (з вечора) викладаємо тісто з морозилки, щоб воно встигло розмерзнутись.
Сир та бринзу натераєо на терку.
Додаємо дрібно накришений кріп та трошки майонезу (щоб начинка краще трималась купи). Все ретельно перемішуємо. Наша начинка для пирога готова.
Тісто ми ріжемо на смужки, кожну з яких розкатуємо скалкою в тонку довгу смужку.
В серединку кожної викладаємо приготовану начинку.
Ретельно зліплюємо краї (на кшталт вареника). Виходить така довга «ковбаска» з начинкою.
На застелене пергаментом деко викладаємо наш пиріг. Для цього кожну «ковбаску» скручуємо по черзі кілечком одну навколо одної (на кшталт мушлі равлика).
Спочатку згортаємо одну, навколо неї обгортаємо наступну смужку, при цьому не забуваючи скріплювати кінці різних смужок між собою, і так поки не викладемо на деко всі «ковбаски».
Отриманий пиріг ретельно змащуємо яєчним жовтком (без білка) і посипаємо кунжутом. Ставимо в піч та випікаємо хвилин 30 (до сухого сірника) при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг одразу розрізаємо та подаємо до столу. ОБОВ’ЯЗКОВО в теплому навіть трохи гарячому вигляді. Так пиріг буде набагато смачніший, адже сир буде розплавленим та тягучим, а в холодному вигляді він просто застигне і втратить всю неповторність смаку.
Найкраще цей пиріг смакує з червоним вином. Так що насолоджуйтесь)
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))