Торт «Медовик» — це дійсно смачний і ніжний тортик. Пропоную вам чудовий рецепт приготування цього торта в домашніх умовах з двома видами крему: сметанним та масляним.
Одразу попереджаю, під час приготування цього торта будьте дуже уважні, не додавайте одразу все борошно в тісто, а досипайте потроху по мірі необхідності, щоб тісто вийшло м’яким та еластичним. Я допустила помилку і додала одразу все борошно, а його виявилось забагато і тісто вийшло дуже крутим, важко розкатувалось і для насичення готових коржів кремом знадобилося більше часу. На наступний день, торт був жорсткуватий та сухуватий (не наситився гарно кремом) а от через день – те що треба. Коржі достатньо розм’якли і торт став дійсно дуже ніжним та смачним. Тому рекомендую вам по-перше будьте обережні з борошном, а по-друге, давайте торту достатньо часу постояти перш ніж подавати до столу. Тоді ви будете задоволені результатом на всі сто.
Не зважаючи на всі нюанси торт на другий день був дійсно смачним і ніжним і тому оцінка йому : «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
Для коржів:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Борошно – 500 г.
- Мед – 150 г.
- Сода – 1 ч.л.
Для кремів:
- Сметана 20% жирності – 500 г.
- Цукор – 200 г.
- Згущене молоко (не варене) – 360 г. (одна абнка).
- Вершкове масло 200 г.
Тісто для коржів ми будемо заварювати на водяній бані, тому вам знадобиться одна каструля побільше (в якій буде кипіти вода) і одна трохи менша (щоб вставлялася у велику). У більшу каструлю набираємо води десь до половини і ставимо на вогонь. В меншу каструлю вбиваємо яйця і всипаємо цукор.
За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром в пишну піну. Далі додаємо дуже м’яке вершкове масло, соду та мед.
Наступним кроком ставимо меншу каструлю на водяну баню (у великій до цього часу має вже закипіти вода) і залишаємо постояти хвилин 15.
Гарно все розмішуємо і продовжуємо тримати на водяній бані, періодично помішуючи, поки наше тісто не збільшиться у розмірі і не почне темніти.
Тоді просіюємо сюди десь 1/3 частину борошна, гарно перемішуємо до однорідності.
Знімаємо каструлю з вогню. Просіємо на стіл трохи борошна, формуємо гірку. В середині робимо гірку і виливаємо туди медову суміш.
Починаємо замішувати тісто, поступово підгортаючи борошно від країв. Будьте обережні, адже медова суміш буде дуже гарячою, не обпечіться. По мірі необхідності додаємо ще трохи борошна. Тісто має гарно виміситись і не липнути до рук, але в той же час бути достатньо м’яким та еластичним. Не повторюйте мою помилку!!!!!!
Далі ділимо отримане тісто на 8 однакових кульок.
Вмикаємо піч на 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом або змащуємо маслом. Беремо кришку від великої каструлі (по її розміру будемо робити коржі для торта). Кожний шматочок тіста по черзі розкатуємо у млинець по розміру більший ніж наша кришка (краї нам знадобляться). Випікаємо по черзі коржі в духовці десь 5-10 хвилин. Не перетримайте їх, готуються вони ну дуже швидко. А який медовий аромат буде стояти в вашій кухні це щось ммммммммм
На кожний готовий корж одразу ж після випікання, поки він ще гарячий, кладемо кришку і круговими рухами вдавлюємо кришку в корж так, що обрізати зайві краї. Обрізати потрібно саме гарячі коржі. Готові коржі складаємо стопочкою, а обрізки не викидаємо вони нам знадобляться для прикрашання торта.
Тепер готуємо крем. Для цього сметану збиваємо з цукром хвилин 15 до збільшення в розмірі маси та перетворення її на густий стійкий крем.
Другий крем готується теж легко.
Міксером збиваємо просто до однорідності дуже м’яке вершкове масло разом зі згущеним молоком.
Все креми готові. Тепер будемо збирати наш тортик. Беремо блюдо на якому він буде стояти і прямо на блюдо по розміру коржа наливаємо трохи сметанного крему. Так тортик краще насититися кремом знизу. Далі на крем викладаємо корж.
А потім все просто: по черзі намазуємо коржі то одним до іншим кремом. Залишками кремів гарно змащуємо боки торта по всьому периметру.
Тепер повернімося до залишків від коржів. За допомогою бленд ера перемелюємо їх у дрібну крихту і нею ретельно посипаємо наш тортик з усіх боків.
Рештки крему та крихт прибираємо з блюда за допомогою серветки. Якщо у вас ще залишився крем і крихти, то їх можна просто змішати, насипати в креманку і поставити в холодильник на пару годин. Так ви отримаєте бонусний десерт 😉
Готовий торт залишаємо постояти при кімнатній температурі пару годин, після чого ставимо в холодильник мінімум на добу (а краще на дві).
Все готово, після спливу вказаного часу, подаємо смачний та ніжний «Медовик» до чаю і насолоджуємось. 😉
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))