Торт «Медовик»

DSC_4507Торт «Медовик» — це дійсно смачний і ніжний тортик. Пропоную вам чудовий рецепт приготування цього торта в домашніх умовах з двома видами крему: сметанним та масляним.

Одразу попереджаю, під час приготування цього торта будьте дуже уважні, не додавайте одразу все борошно в тісто, а досипайте потроху по мірі необхідності, щоб тісто вийшло м’яким та еластичним. Я допустила помилку і додала одразу все борошно, а його виявилось забагато і тісто вийшло дуже крутим, важко розкатувалось і для насичення готових коржів кремом знадобилося більше часу. На наступний день, торт був жорсткуватий та сухуватий (не наситився гарно кремом) а от через день – те що треба. Коржі достатньо розм’якли і торт став дійсно дуже ніжним та смачним. Тому рекомендую вам по-перше будьте обережні з борошном, а по-друге, давайте торту достатньо часу постояти перш ніж подавати до столу. Тоді ви будете задоволені результатом на всі сто.

 

Не зважаючи на всі нюанси торт на другий день був дійсно смачним і ніжним і тому оцінка йому : «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

Для коржів:

  1. Яйця – 2 шт.
  2. Цукор – 200 г.
  3. Вершкове масло – 50 г.
  4. Борошно – 500 г.
  5. Мед – 150 г.
  6. Сода – 1 ч.л.

Для кремів:

  1. Сметана 20% жирності – 500 г.
  2. Цукор – 200 г.
  3. Згущене молоко (не варене) – 360 г. (одна абнка).
  4. Вершкове масло 200 г.

 

Тісто для коржів ми будемо заварювати на водяній бані, тому вам знадобиться одна каструля побільше (в якій буде кипіти вода) і одна трохи менша (щоб вставлялася у велику). У більшу каструлю набираємо води десь до половини і ставимо на вогонь. В меншу каструлю вбиваємо яйця і всипаємо цукор.

За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром в пишну піну. Далі додаємо дуже м’яке вершкове масло, соду та мед.

DSC_4449

 

 

 

 

 

Наступним кроком ставимо меншу каструлю на водяну баню (у великій до цього часу має вже закипіти вода) і залишаємо постояти хвилин 15.

DSC_4450

 

 

 

 

 

Гарно все розмішуємо і продовжуємо тримати на водяній бані, періодично помішуючи, поки наше тісто не збільшиться у розмірі і не почне темніти.

DSC_4451

 

 

 

 

 

Тоді просіюємо сюди десь 1/3 частину борошна, гарно перемішуємо до однорідності.

DSC_4452

 

 

 

 

 

Знімаємо каструлю з вогню. Просіємо на стіл трохи борошна, формуємо гірку. В середині робимо гірку і виливаємо туди медову суміш.

DSC_4453

 

 

 

 

 

 

Починаємо замішувати тісто, поступово підгортаючи борошно від країв. Будьте обережні, адже медова суміш буде дуже гарячою, не обпечіться. По мірі необхідності додаємо ще трохи борошна. Тісто має гарно виміситись і не липнути до рук, але в той же час бути достатньо м’яким та еластичним. Не повторюйте мою помилку!!!!!!

DSC_4455

 

 

 

 

 

Далі ділимо отримане тісто на 8 однакових кульок.

DSC_4456

 

 

 

 

 

Вмикаємо піч на 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом або змащуємо маслом. Беремо кришку від великої каструлі (по її розміру будемо робити коржі для торта). Кожний шматочок тіста по черзі розкатуємо у млинець по розміру більший ніж наша кришка (краї нам знадобляться). Випікаємо по черзі коржі в духовці десь 5-10 хвилин. Не перетримайте їх, готуються вони ну дуже швидко. А який медовий аромат буде стояти в вашій кухні це щось ммммммммм

На кожний готовий корж одразу ж після випікання, поки він ще гарячий, кладемо кришку і круговими рухами вдавлюємо кришку в корж так, що обрізати зайві краї. Обрізати потрібно саме гарячі коржі. Готові коржі складаємо стопочкою, а обрізки не викидаємо вони нам знадобляться для прикрашання торта.

DSC_4458

 

 

 

 

 

Тепер готуємо крем. Для цього сметану збиваємо з цукром хвилин 15 до збільшення в розмірі маси та перетворення її на густий стійкий крем.

DSC_4460

 

 

 

 

 

Другий крем готується теж легко.

DSC_4461

 

 

 

 

 

Міксером збиваємо просто до однорідності дуже м’яке вершкове масло разом зі згущеним молоком.

DSC_4463

 

 

 

 

 

Все креми готові. Тепер будемо збирати наш тортик. Беремо блюдо на якому він буде стояти і прямо на блюдо по розміру коржа наливаємо трохи сметанного крему. Так тортик краще насититися кремом знизу. Далі на крем викладаємо корж.

DSC_4464

 

 

 

 

 

А потім все просто: по черзі намазуємо коржі то одним до іншим кремом. Залишками кремів гарно змащуємо боки торта по всьому периметру.

DSC_4467

 

 

 

 

 

Тепер повернімося до залишків від коржів. За допомогою бленд ера перемелюємо їх у дрібну крихту і нею ретельно посипаємо наш тортик з усіх боків.

DSC_4459

 

 

 

 

 

 

DSC_4469

 

 

 

 

 

Рештки крему та крихт прибираємо з блюда за допомогою серветки. Якщо у вас ще залишився крем і крихти, то їх можна просто змішати, насипати в креманку і поставити в холодильник на пару годин. Так ви отримаєте бонусний десерт 😉

Готовий торт залишаємо постояти при кімнатній температурі пару годин, після чого ставимо в холодильник мінімум на добу (а краще на дві).

Все готово, після спливу вказаного часу, подаємо смачний та ніжний «Медовик» до чаю і насолоджуємось. 😉

DSC_4501

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.