Мабуть не існує такої людини, яка б не любила сосиски в тісті. От і ми такі, дуже полюбляємо цю страву. Ось найпростіший рецепт приготування цих смачнючих сосисочек.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Сухі дріжджі – 1 ч.л.
- Пшеничне борошно – 500 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Вода – 310 мл.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
Для начинки:
Сосиски – 13-14 шт.
Для прикраси:
1. Яєчні жовтки.
2. Кунжут (за бажанням)
Ті у кого вдома є хлібопічка можуть зітхнути з полегшенням адже з таким тістом вона впорається на «ура» і збереже ваш час і ваші ручки (своє тісто готувала в хлібопічці на режимі для випічки, там одразу ж тісто підійшло), для всих інших нажаль буде трохи складніше, адже доведеться тісто готувати і вимішувати власноруч (для цього вам необхідно буде змішати всі інгредієнти і вимішувати гарно тісто поки воно не перестане липнути до рук).
Після того як ви вимісили ваше тісто, накриваєте його рушником і залишаєте на 30-40 хв. в теплому місці, щоб воно підійшло. Якщо у вас є спеціальна піч для підйому тіста то це взагалі чудово, можете скористатися нею)). Або просто поставити тісто на батарею чи в попередньо розігріту і потім вимкнену звичайну піч.
Коли тісто підійшло, ділимо його на рівні частини, у відповідності до кількості сосисок, в мене з такої кількості тіста вийшло 13 сосисок в тісті.
З кожної частинки формуємо тоненьку ковбаску яку обгортаємо навколо сосиски, скріплюючи краї.
Викладаємо всі сосиски на деко, вкритий пергаментним папером (щоб вони не пристали) і знову ставимо в тепле місце на хвилин 30-40, щоб вони підійшли (збільшились в розмірі вдвічі).
Після цього ретельно змащуємо яєчним жовтком (без білка, тоді колір готового виробу буде більш насиченим) і ставимо в розігріту піч. Випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 30 (до сухого сірника).
Через хвилин 15 після початку випікання, коли яєчний жовток вже трохи схопився, ми дістаємо наше деко і ще раз змащуємо сосиски жовтком і за бажанням посипаємо кунжутом. Потім знову ставимо в піч і далі вже випікаємо до готовності.
Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Смачного))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))