Маринована капуста

PicsArt_1417543923503

Думаю багато хто з вас любить взимку поласувати смачною квашеною або маринованою капусточкою, але варіант купляти її на ринку чи в магазині не завжди нам підходить. Бо якщо  чесно, то досить часто я стикалась з такою ситуацією, що капуста виявляється просто не смачною, занадто жорсткою чи навпаки м’якою (просто розлазиться), швидко псується, я вже не говорю про те, що не відомо хто і в яких умовах її готував.

Тому я пропоную вашій увазі дуже простий та швидкий спосіб приготувати мариновану капусту в домашніх умовах. Вона не тільки виходить хрусткою та просто незрівнянно смачною, але ще й може довго зберігатися в банках, без втарти свого неповторного смаку.

Для приготування капусти на одну 3л. банку необхідно (якщо вам потрібно більше, то відповідно всі інгредієнти збільшуйте пропорційно):

  1. Білокачанна капуста – 2 кг.
  2. Морква – 3-4 шт. (великої)
  3. Часник – 4 зубчика (великі)
  4. Вода – 1 л.
  5. Цукор – ? стакану (в мене на 300 мл.)
  6. Кам’яна сіль – 2 ст. л. (з гіркою)
  7. Перець горошком – 10 горошинок.
  8. Гвоздика – 5 шт.
  9. Лавровий лист – 4 шт.
  10. Олія – ? стакану.
  11. Оцет (9%) – ? стакану.

Спочатку готуємо маринад. Для цього в каструльку наливаємо 1 літр води, додаємо цукор, сіль, перець, гвоздику, лавровий лист. Все ретельно перемішуємо та ставимо на невеликий вогонь. Даємо покипіти 10 хвилин, після чого знімаємо з вогню та даємо трохи охолонути. Після чого додаємо олію та оцет, ретельно перемішуємо та проціджуємо (від перцю, гвоздики та лаврового листа).

20141122_141410

 

 

 

 

 

 

 

В цей час капусту дрібно шинкуємо. Можна просто ножем, а можна використовувати для цього спеціальну шинковку, яку легко знайти в магазині і коштує вона не дорого, але збереже ваш час та сили.

20141122_141429

 

 

 

 

 

Моркву чистимо і натираємо на терку.

Часник дрібно нарізаємо.

Капусту висапаємо в велику каструлю чи миску і перемішуємо з морквою та часником. Все заливаємо маринадом і придавлюємо чимось важким, щоб маринад повністю покривав капусту, даємо повністю охолонути і трошки постояти так, після чого викладаємо капусту з маринадом в банку та ставимо в холодильник (або інше холодне місце) на одну добу, щоб капуста замаринувалась, а потім можна подавати до столу.

20141122_171652

 

 

 

 

 

 

 

 

Ця капуста стане чудовим додатком до будь-якої страви, а також окремою стравою пістного столу!!!

Чекаю на ваші коментарі!!!

PicsArt_1417543956103

 

СМАЧНОГО)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.