Сирне печиво (солодке)

DSC_2947Сирне печиво готувала в перший раз тому вийшло не зовсім ідеально, але все одно смачно. Це печиво ніжне і смачне, а ще дуже корисне, особливо для діток. Готується з кисломолочного сиру і просто чудово йде з теплим молоком.

 

 

DSC_2939

Але майте на увазі, що після приготування тіста для печива, його буде необхідно залишити в холодильнику на годин 6, а краще зробити звечора і залишити на ніч, а вже вранці розкатувати тісто і пекти смаколики. Тому обов’язково враховуйте цей додатковий час, коли беретесь за приготування цього печива.

Печиво виходить доволі не солодким, тому якщо бажаєте можете на ваш смак додавати трохи більше цукру.

Хоч печиво вийшло і не ідеальним, але все одно гарним тому оцінка йому «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Сир кисломолочний – 200 г.
  2. Вершкове масло – 150 г.
  3. Цукор – 100 г.
  4. Ванільний цукор – 2 пакетики.
  5. Борошно – 250 г.

 

Сир пропускаємо через м’ясорубку або блендер для більш ніжного та м’якого смаку.

Далі холодне масло перетираємо ретельно з цукром (в тому числі ванільним) та сиром. Додаємо борошно і швидко замішуємо тісто. Воно вийде доволі м’яким та липнутиме до рук, це нормально. Його потрібно загорнути в харчову плівку та, як я вже казала, залишити в холодильнику бажано на ніч (або хоча б на годин 6).

DSC_2925

 

 

 

 

 

Вмикаємо піч. Тісто дістаємо з холодильника та розкатуємо в пласт товщино приблизно 3 мм. Щоб печиво швидше та краще пропеклося краще робити його не дуже товстим. Я зробила наприклад за товсте печиво і воно через це довго пеклося і вийшло сухуватим. Наступного разу робитиму тонше. З розкатаного тіста робимо печиво за допомогою форм або звичайного стакану. Залишки тіста збираємо та знову розкатуємо в пласт і так поки не використаємо все наявне тісто.

DSC_2927

 

 

 

 

 

Викладаємо печиво на застелене пергаментом деко  і ставимо в піч. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 10-15 хвилин (в залежності від розміру печива і вашої печі).

DSC_2928

 

 

 

 

 

Готове печиво виймаємо і одразу з пергаментом знімаємо з дека. Залишаємо повністю охолонути, прикривши рушником. Після чого подаємо до чаю, а краще їмо з теплим молоком. Але це вже як кому подобається 😉

DSC_2951

 

 

 

 

 

DSC_2944Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.