Шоколадні капкейки

PicsArt_1419107607253

Давно хотіла приготувати цей дуже смачний та популярний десерт і ось нарешті наважилась. Вийшло непогано  дуже смачно. Як виявилось готуються вони дуже просто та швидко, тому я звичайно рекомендую смачненьки капкейки до ранкової кави чи вечірнього чаю)

 

Для тіста:

  1. Вершкове масло – 40 г. (кімнатної температури).
  2. Цукор – 100 г.
  3. Яйце – 1 шт.
  4. Шоколад – 30 г. (розтопленого).
  5. Молоко – 100 мл.
  6. Борошно – 70 г.
  7. Розпушувач – ? ч. л.
  8. Сіль – на кінчику ножа.

Для крему та прикраси:

  1. Сир «рікотта» — 150 г.
  2. Цукрова пудра – 70 г.
  3. Ванілін – на кінчику ножа.
  4. Шоколадні краплі для посипки.

 

Для початку десь за годинку до приготування капкейків вийміть масло з холодильника.

Коли масло стане кімнатної температури (достатньо м’яке) додаємо до нього цукор та збиваємо до однорідної пухкої консистенції.

20141220_135338

 

 

 

 

 

Додаємо яйце і знову збиваємо.

20141220_135634

 

 

 

 

 

Шоколад розтоплюємо на водяній бані.

20141220_135831

 

 

 

 

 

 

Додаємо його до масляної суміші та все разом ретельно перемішуємо за допомогою міксера.

В окремій мисці змішуємо борошно з сіллю та розпушувачем.

20141220_140026

 

 

 

 

 

Після чого в масляну суміш не перестаючи працювати міксером додаємо половину молока і змішаного борошна, все перемішуємо. Додаємо молоко і суміш з борошна, що залишились, збиваємо. Тісто має вийте як густа сметана.

20141220_140422

 

 

 

 

 

Включаємо піч на 180 градусів.

В формочки викладаємо паперові основи для капкейків і заповнюємо отриманим тістом десь на 2/3. Обов’язково залишайте місце, бо вони будуть підійматися. З такої кількості тіста виходить близько 9 капкейків. В мене були тільки 8 формочок, при чому різної великими, тому капкейки також вийшли різні, але це не вплинуло на їх смак).

20141220_141522

 

 

 

 

 

Випікаємо наші тістечка близько 25 хвилин при 180 градусах (до сухого сірника).

Поки капкейки охолоджуються, готуємо крем.

Для цього збиваємо до пишної, однорідної маси рікотту, цукрову пудру та ванілін (з ним обережно кладіть зовсім трошки інакше крем буде гірчити). Якщо крем виходить рідкуватий можна додати трошки сиру (творогу) але гарно збити його, щоб не було грудочок.

Порада: Якщо бажаєте крем іншого кольору (для краси) то можна додати наприклад сік буряка для рожевого кольору, або ківі для зеленуватого, моркву для помаранчевого. Це вже на ваш смак. Я робила звичайні, з білим кремом.

Капкейки прикрашаємо кремом за допомогою кулінарного шприцу або мішка. Зверху посипаємо шоколадними краплями та насолоджуємось результатом)))

PicsArt_1419092745570

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.