Український борщ з пампушками

PicsArt_1416225813518

Хто ж не любить смачнючий український борщик, а ще зі сметанкою та пампушками з часничком. Просто мммммммммммммм.

У кожної господині свої хитрощі та таємні інгредієнти, а тому кожний борщ виходить не тільки смачним, але й індивідуальним та оригінальним.

Тому сьогодні пропоную свою версію цієї всесвітньо відомої української страви)

Вам знадобиться: 

Для борщу:

  1. Свинина або телятина – близько 1 кг. Чим більше м’яса тим борщ смачніший)
  2. Морква – 1 шт. (велика).
  3. Картопля – 4-5 шт. (середнього розміру).
  4. Квасоля – 200 г.
  5. Буряк – 2 шт. (великих)
  6. Цибуля – 1 шт. велика або 2 маленьки (як в мене)
  7. Томатний соус – 3 ст. л.
  8. Білокачанна капуста – кількість точну не скажу будете дивитись по густині борщу.
  9. Кріп.
  10. Часник 3-4 зубочка
  11. Сіль та перець за смаком.

Для пампушок:

  1. Сухі дріжджі – 1 ч.л.
  2. Пшеничне борошно – 500 гр.
  3. Сіль – 1,5 ч. л.
  4. Цукор – 1,5 ст. л.
  5. Вершкове масло – 30 гр.
  6. Вода – 310 мл.
  7. Олія.
  8. Кріп.
  9. Часник 2-3 зубочки.

Завчасно (краще з вечора) замочуємо квасолю у воді.

В каструлю набираємо воду (трохи більше половини каструлі) і ставимо на вогонь. Поки вода закипає, миємо та нарізаємо на шматки м’ясо. Додаємо його в киплячу воду. Даємо м’ясу покипіти близько годинки, щоб воно стало ніжним та м’яким.

PicsArt_1416233310058

 

 

 

 

 

За 20 хвилин до готовності м’яса солимо та перчимо бульйон, додаємо лавровий лист і  цілу цибулину, даємо покипіти. Після чого виймаємо м’яса з бульйону, дрібно нарізаємо, з бульйону виймаємо лавровий лист та цибулю.

PicsArt_1416233260644

 

 

 

 

 

М’ясо знову кладемо в бульйон і додаємо дрібно нарізану моркву та часник. Буряк нарізаємо дрібною соломкою (хто любить може натерти на терку) та додаємо до каструлі.

PicsArt_1416232951277

 

 

 

 

 

 

Даємо трохи покипіти, після чого додаємо картоплю нарізану дрібненько. Даємо ще хвилин 15 покипіти і додаємо томатну пасту, вона надасть борщику ледве помітну кислинку (тому дуже важливо випадково не насипати його забагато інакше борщ вийде занадто кислим).  Даємо йому покипіти ще хвилин 10 і додаємо дрібно нашинковану капусту. По кількості дивіться самі, забагато не кладіть, щоб борщик не вийшов за густим.

20141122_141429

 

 

 

 

 

Даємо борщу покипіти до готовності (мякості всіх доданих овочів). Після чого солимо і перчимо за смаком і не забуваємо додати кропу та петрушки для аромату. Хай покипить ще 5 хвилин і виключаємо. Даємо обов’язково настоятись хвилин 15, а взагалі в ідеалі до наступного дня)) Адже український борщ найсмачніший саме на наступний день).

Поки борщик наш вариться ми паралельно робимо пампушки.

Ті у кого вдома є хліб опічка можуть зітхнути з полегшенням адже з таким тістом вона впорається на «ура» і збереже ваш час і ваші ручки (своє тісто готувала в хлібопічці), для всіх інших нажаль буде трохи складніше, адже доведеться тісто готувати і вимішувати власноруч (для цього вам необхідно буде змішати всі інгредієнти і вимішувати гарно тісто поки воно не перестане липнути до рук).

Після того як ви вимісили ваше тісто, накриваєте його рушником і залишаєте на 30-40 хв. в теплому місці, щоб воно підійшло (можна покласти на батарею або у попередньо розігріту, а потім вимкнену звичайну піч), якщо у вас є спеціальна піч для підйому тіста то це взагалі чудово, можете скористатися нею)). Моє тісто підійшло вже в хлібопічці (тому це звичайно зручно).

PicsArt_1416234232146

 

 

 

 

 

Отримане тісто ділимо на окремі рівні частинки. Робимо однакового розміру кульки та щільненько викладаємо їх на застелене пергаментом деко. Знову ставимо в тепле місце на пів годинки, щоб пампушки підійшли.

PicsArt_1416233065386

 

 

 

 

 

Після чого зверху ретельно змащуємо жовтком (без білка – для насиченості кольору). Ставимо до попередньо розігрітої печі та випікаємо до сухого сірника при температурі 180 градусів (приблизно 30 хв.) Десь через 15 хвилин після початку запікання дістаємо пампушки і ще раз гарно змащуємо їх жовтком, повертаємо їх до печі для закінчення запікання.

PicsArt_1416225741266

 

 

 

 

 

Поки пампушки запікаються готуємо для них часникову заправку. Для цього в мисочку видавлюємо часник, додаємо олію та дрібно нарізаний кріп, все ретельно перемішуємо.

Після того як наші пампушки будуть готові дістаємо їх з печі та змащуємо часниковою заправкою.

Український борщ подаємо до столу зі сметаною та ще тепленькими пампушками і насолоджуємось чудовим смаком та ароматом))

PicsArt_1416225813518

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>