Дуже смачний та ніжний пиріг з приємною вишневою кислинкою. Чудово смакує з чаєм. Рекомендую спробувати всім.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г.
- Вершкове масло – 250 г.
- Цукор – 100 г.
- Яйця — 1шт.
- Сметана – 1 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.
- Вишня – 600 г. (можна замороженої)
В глибоку миску просіюємо борошно, додаємо до нього розпушувач та цукор, перемішуємо. Наступним кроком додаємо м’яке (кімнатної температури) масло, яйце та сметану. Замішуємо дуже ніжне та м’яке тісто.
Трохи менше половини відрізаємо, обгортаємо харчовою плівкою та кладемо в морозильник десь на хвилин 30.
В цей час змащуємо вершковим масло дно форми для випікання і викладаємо туди рівномірним шаром тісто, що залишилось, формуючи бортики.
Із вишні виймаємо кісточки. Якщо вона дуже соковита, то додаємо трохи крохмалю та перемішуємо.
Викладаємо вишню у форму зверху на тісто.
Виймаємо з морозильника другу половинку тіста і натираємо його за допомогою терки на вишню рівномірним шаром.
Ставимо пиріг у розігріту піч і випікаємо при 180 градусах хвилин 30-40 до легкої золотистої скоринки та сухого сірника.
Готовому пирогу даємо повністю охолонути, накривши його рушником і далі подаємо до чаю.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))