Пиріг з вишнею

DSC_5260Дуже смачний та ніжний пиріг з приємною вишневою кислинкою. Чудово смакує з чаєм. Рекомендую спробувати всім.

 

Оцінка: «СМАЧНО» ;-)

 

Інгредієнти:

  1. Борошно – 500 г.
  2. Вершкове масло – 250 г.
  3. Цукор – 100 г.
  4. Яйця -  1шт.
  5. Сметана – 1 ст.л.
  6. Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  7. Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.
  8. Вишня – 600 г. (можна замороженої)

В глибоку миску просіюємо борошно, додаємо до нього розпушувач та цукор, перемішуємо. Наступним кроком додаємо м’яке (кімнатної температури) масло, яйце та сметану. Замішуємо дуже ніжне та м’яке тісто.

DSC_4519

 

 

 

 

Трохи менше половини відрізаємо, обгортаємо харчовою плівкою та кладемо в морозильник десь на хвилин 30.

В цей час змащуємо вершковим масло дно форми для випікання і викладаємо туди рівномірним шаром тісто, що залишилось, формуючи бортики.

DSC_4521

 

 

 

 

 

Із вишні виймаємо кісточки. Якщо вона дуже соковита, то додаємо трохи крохмалю та перемішуємо.

DSC_5252_resize

 

 

 

 

 

Викладаємо вишню у форму зверху на тісто.

DSC_5253_resize

 

 

 

 

 

 

Виймаємо з морозильника другу половинку тіста і натираємо його за допомогою терки на вишню рівномірним шаром.

DSC_5254_resize

 

 

 

 

 

Ставимо пиріг у розігріту піч і випікаємо при 180 градусах хвилин 30-40 до легкої золотистої скоринки та сухого сірника.

DSC_5255

 

 

 

 

 

Готовому пирогу даємо повністю охолонути, накривши його рушником і далі подаємо до чаю.

DSC_5261

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>