Полуничне варення

DSC_5249_resizeВлітку я завжди готую полуничне варення. А потім взимку вся сіімя з задоволенням смакує його з млинцями, сирниками і навіть просто намащуючи на хліб з маслом. Це дійсно дуже смачно, корисно та просто. Так що рекомендую і вам запастися на зиму парочкою цих смачних вітамінних баночок.

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Полуниця – 5 кг. (можете робити і менше).
  2. Цукор – 4 кг.
  3. Баночки з металевими кришками.

 

Я зазвичай роблю дуже багато цього варення, щоб і друзям дати по баночці і самим багато залишилося. Але ви спокійно можете вдвічі зменшити порцію інгредієнтів і приготувати для себе кілька баночок.

Полуницю гарно миємо та очищаємо від хвостиків.

DSC_52391_resize

 

 

 

 

 

Далі пропускаємо її через м’ясорубку.

DSC_5240_resize

 

 

 

 

 

Викладаємо полуничне пюре в глибоку каструлю і засипаємо цукром.

DSC_5242_resize

 

 

 

 

 

Ставимо на маленький вогонь, помішуємо до повного розчинення цукру, доводимо до кипіння, не забуваючи періодично помішувати і даємо покипіти хвилин 5-10 на самому малому вогні. Пінку знімаємо. Поки варення вариться гарно миємо баночки та кришечки. Я завжди беру баночки з під різних магазинних соусів, там чудові металеві кришечки і якщо розливати варення гарячим і одразу закривати кришку то вона щільно пристає і створює гарний герметичний ефект у банці. Це забезпечить свіжість і смак варення і вбереже його від можливого бродіння. Тому після того як ви вимили банки, даємо їм трохи висохнути і стерилізуємо їх водяною парою. Я для цього просто тримаю кожну баночку пару секунд над носиком киплячого чайника. Наступним кроком баночки і кришки необхідно гарно просушити. Коли варення вже готове одразу ж розливаємо його по банчкам і закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути і ставимо в холодильник. Зберігати варення потрібно в холодному місці. Можете їсти його одразу або почекати зими, це вже ваш вибір 😉

DSC_5246_resize

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

DSC_5249

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.