Цей пиріг стане одним з найулюбленіших в вашій родині, варто вам його лише скуштувати. Це я вам гарантую. Дійсно дуже ніжний та смачний пиріг. Єдине зауваження маю до нього це те що на мою думку сік лимона трохи зайвий в начинці, адже створює додаткову кислинку, якої і так достатньо завдяки малині, а також не відчувається взагалі смаку білого шоколаду і виникає питання нащо тоді його класти взагалі. Але ці зауваження не суттєві і в цілому не впливають на враження від пирога. Якщо ви любите кислинку, то можете сміливо додавати сік лимона, а решті я би радила виключити цей інгредієнт.
В цілому дуже смачний пиріг і тому оцінка йому: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 600 г.
- Цукрова пудра – 240 г.
- Великі яєчні жовтки – 6 шт.
- Сіль – ? ч.л.
- Цедра одного лимона.
- Холодна вода 3-5 ст.л.
- Масло – 250 г.
Начинка:
- Малина -500 г.
- Цукор – 100 г.
- Цедра та сік половинки лимона.
- Білий шоколад – 100 г.
Вершкове масло завчасно виймаємо з холодильника і коли воно буде достатньо м’яким перетираємо його в дрібну крихту разом з борошном та сіллю.
В окремій мисці збиваємо до біла цукрову пудру з жовтками. Додаємо цедру, перемішуємо до однорідності. Поступово вливаємо яєчну масу до масляної крихти, постійно вимішуючи тісто. Тісто виходить дуже м’яким та еластичним.
Ділимо тісто на дві частини одну більшу, іншу меншу. В меншу частину додаємо воду і ще трохи борошна, гарно вимішуємо. Обидва шматки тіста обгортаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник мінімум на годину. Через годину дістаємо, розкатуємо в тонкі пласти і знову прибираємо в холодильник. Вмикаємо піч. Дістаємо тісто (без води) і вистеляємо на дно форми для запікання, змащеної вершковим маслом, робимо бортики. Робимо виделкою дірочки.
Застеляємо пергаментом і насипаємо будь-яку крупу для ваги (в мене був горох).
Ставимо в піч і випікаємо до напівготовності при 180 градусах. На це має піти близько 10-15 хвилин. Після чого дістаємо корж, знімаємо пергамент і даємо повністю охолонути. В цей час на водяній бані розтоплюємо білий шоколад.
Пензликом змащуємо напівготовий корж шоколадом і ставимо в холодильник на 10 хвилин, щоб шоколад затвердів.
Готуємо начинку. Малину гарно миємо і змішуємо з цедрою та соком половинки лимона (врахуйте тут моє зауваження з приводу необхідності соку лимона). Якщо начинка виходить рідкувата раджу додати одну столову ложку крохмалю. Застиглий шоколад трохи присипаємо цукром, зверху викладаємо начинку з малини, знову присипаємо цукром.
Дістаємо шматок тіста в який ми додавали воду, ріжемо його на тоненькі смужки. Кожну смужку обережно скручуємо в спіраль
та по колу викладаємо на верх пирога від країв до центру.
Ставимо пиріг в піч і випікаємо при 180 градусах хвилин 30-40 до готовності тіста (сухого сірника) і застигання начинки. Після приготування даємо пирогу повністю охолонути (тільки тоді начинка застигне остаточно) і тільки після цього ріжемо його на шматочки і подаємо до чаю.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))