Малиновий пиріг

DSC_5301Цей пиріг стане одним з найулюбленіших в вашій родині, варто вам його лише скуштувати. Це я вам гарантую. Дійсно дуже ніжний та смачний пиріг. Єдине зауваження маю до нього це те що на мою думку сік лимона трохи зайвий в начинці, адже створює додаткову кислинку, якої і так достатньо завдяки малині, а також не відчувається взагалі смаку білого шоколаду і виникає питання нащо тоді його класти взагалі. Але ці зауваження не суттєві і в цілому не впливають на враження від пирога. Якщо ви любите кислинку, то можете сміливо додавати сік лимона, а решті я би радила виключити цей інгредієнт.

В цілому дуже смачний пиріг і тому оцінка йому: «СМАЧНО» ;-)

 

Інгредієнти:

Тісто:

  1. Борошно – 600 г.
  2. Цукрова пудра – 240 г.
  3. Великі яєчні жовтки – 6 шт.
  4. Сіль – ½ ч.л.
  5. Цедра одного лимона.
  6. Холодна вода 3-5 ст.л.
  7. Масло – 250 г.

 

Начинка:

  1. Малина -500 г.
  2. Цукор – 100 г.
  3. Цедра та сік половинки лимона.
  4. Білий шоколад – 100 г.

 

 

Вершкове масло завчасно виймаємо з холодильника і коли воно буде достатньо м’яким перетираємо його в дрібну крихту разом з борошном та сіллю.

DSC_5270

 

 

 

 

 

В окремій мисці збиваємо до біла цукрову пудру з жовтками. Додаємо цедру, перемішуємо до однорідності. Поступово вливаємо яєчну масу до масляної крихти, постійно вимішуючи тісто. Тісто виходить дуже м’яким та еластичним.

DSC_5272

 

 

 

 

 

 

Ділимо тісто на дві частини одну більшу, іншу меншу. В меншу частину додаємо воду і ще трохи борошна, гарно вимішуємо. Обидва шматки тіста обгортаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник мінімум на годину. Через годину дістаємо, розкатуємо в тонкі пласти і знову прибираємо в холодильник. Вмикаємо піч. Дістаємо тісто (без води) і вистеляємо на дно форми для запікання, змащеної вершковим маслом, робимо бортики. Робимо виделкою дірочки.

DSC_5273

 

 

 

 

 

Застеляємо пергаментом і насипаємо будь-яку крупу для ваги (в мене був горох).

DSC_5274

 

 

 

 

 

Ставимо в піч і випікаємо до напівготовності при 180 градусах. На це має піти близько 10-15 хвилин. Після чого дістаємо корж, знімаємо пергамент і даємо повністю охолонути. В цей час на водяній бані розтоплюємо білий шоколад.

DSC_5275

 

 

 

 

 

Пензликом змащуємо напівготовий корж шоколадом і ставимо в холодильник на 10 хвилин, щоб шоколад затвердів.

DSC_5277

 

 

 

 

 

Готуємо начинку. Малину гарно миємо і змішуємо з цедрою та соком половинки лимона (врахуйте тут моє зауваження з приводу необхідності соку лимона). Якщо начинка виходить рідкувата раджу додати одну столову ложку крохмалю. Застиглий шоколад трохи присипаємо цукром, зверху викладаємо начинку з малини, знову присипаємо цукром.

DSC_5281

 

 

 

 

 

Дістаємо шматок тіста в який ми додавали воду, ріжемо його на тоненькі смужки. Кожну смужку обережно скручуємо в спіраль

DSC_5280

 

 

 

 

 

та по колу викладаємо на верх пирога від країв до центру.

DSC_5282

 

 

 

 

 

Ставимо пиріг в піч і випікаємо при 180 градусах хвилин 30-40 до готовності тіста (сухого сірника) і застигання начинки. Після приготування даємо пирогу повністю охолонути (тільки тоді начинка застигне остаточно) і тільки після цього ріжемо його на шматочки і подаємо до чаю.

DSC_5285

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>