Вареники – це одна з найулюбленіших страв в нашій родині. Та мабуть що майже в кожній родині полюбляють вареники.
Влітку просто гріх не приготувати цю чудову страву з сезонними ягодами та фруктами. Сьогодні готуватимемо з вишнями. Смачно, корисно та легко.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Борошно – 600 г.
- Яйця – 1 шт.
- Вода – 150 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вишня.
- Цукор.
- Сметана.
В глибоку миску наливаємо кип’ячену воду, додаємо сіль та пеермушуємо. Далі розбиваємо яйце і знову все перемішуємо вінчиком. Потім просіюємо борошно і замішуємо гарне, але не дуже круте тісто. Якщо борошна малувато – додаємо потроху ще, а якщо навпаки виходить забагато – то доливаємо трохи води.
Готове тісто ставимо в холодильник на 10 хвилин. В цей час миємо вишню. Очищати від кісточок не рекомендую, адже тоді з вишень повитікає весь сік і страва в цілому втратить свою головну родзинку, а саме соковитість 😉
Далі дістаємо тісто з холодильника, ділимо на чотири частини. Кожну розкатуємо в тонкий пласт і за допомогою стакану з широким отвором видавлюємо з тіста кружальця.
В центр кожного кружальця викладаємо по три вишенькі і насипаємо по одній чайній ложці цукру.
Краї дуже гарно зліплюємо, щоб вареники не розвалились в процесі готування.
Далі можна або заморозити вареники і варити по мірі необхідності або приготувати частину зразу. Варіантів приготування є два: або відварити хвилин 5 в киплячій трохи підсоленій воді (5 хвилин вони мають саме покипіти) або приготувати їх на пару (для цього знадобиться пароварка). Я особисто віддаю перевагу другому варіанту, так вареники виходять ніжніші і соковитіші, але вибір залишається за вами. Тільки якщо варитимете в воді, то періодично злегка помішуйте вареники поки вони не закиплять, щоб не пристали до дна каструлі.
Готові вареники подаємо до столу зі сметанкою, за бажанням можна зверху ще притрусити цукром.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))