Вареники з вишнями

DSC_5350Вареники – це одна з найулюбленіших страв в нашій родині. Та мабуть що майже в кожній родині полюбляють вареники.

Влітку просто гріх не приготувати цю чудову страву з сезонними ягодами та фруктами. Сьогодні готуватимемо з вишнями. Смачно, корисно та легко.

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Борошно – 600 г.
  2. Яйця – 1 шт.
  3. Вода – 150 мл.
  4. Сіль – 1 ч.л.
  5. Вишня.
  6. Цукор.
  7. Сметана.

 

В глибоку миску наливаємо кип’ячену воду, додаємо сіль та пеермушуємо. Далі розбиваємо яйце і знову все перемішуємо вінчиком. Потім просіюємо борошно і замішуємо гарне, але не дуже круте тісто. Якщо борошна малувато – додаємо потроху ще, а якщо навпаки виходить забагато – то доливаємо трохи води.

DSC_5330

 

 

 

 

 

Готове тісто ставимо в холодильник на 10 хвилин. В цей час миємо вишню. Очищати від кісточок не рекомендую, адже тоді з вишень повитікає весь сік і страва в цілому втратить свою головну родзинку, а саме соковитість 😉

Далі дістаємо тісто з холодильника, ділимо на чотири частини. Кожну розкатуємо в тонкий пласт і за допомогою стакану з широким отвором видавлюємо з тіста кружальця.

DSC_5331

 

 

 

 

 

В центр кожного кружальця викладаємо по три вишенькі і насипаємо по одній чайній ложці цукру.

DSC_5333

 

 

 

 

 

Краї дуже гарно зліплюємо, щоб вареники не розвалились в процесі готування.

DSC_5337

 

 

 

 

 

 

Далі можна або заморозити вареники і варити по мірі необхідності або приготувати частину зразу. Варіантів приготування є два: або відварити хвилин 5 в киплячій трохи підсоленій воді (5 хвилин вони мають саме покипіти) або приготувати їх на пару (для цього знадобиться пароварка). Я особисто віддаю перевагу другому варіанту, так вареники виходять ніжніші і соковитіші, але вибір залишається за вами. Тільки якщо варитимете в воді, то періодично злегка помішуйте вареники поки вони не закиплять, щоб не пристали до дна каструлі.

Готові вареники подаємо до столу зі сметанкою, за бажанням можна зверху ще притрусити цукром.

DSC_5342

 

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.