Легкі та смачні кексики до чаю або кави. Готуються швидко та легко. Зробити може кожен. В середині кекси наповнені смачною та ніжною бананово-сирною начинкою. Писати багато немає сенсу, краще просто приготувати за з’їсти, виходить дуже смачно 😉
І звичайно ж оцінка їм «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 200 г.
- Вершкове масло – 100 г.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана – 120 г.
- Ванільний цукор – 3 пакетики.
- Цедра 1 лимона.
- Пластівці мигдалю.
Для начинки:
1. Банан — 1 шт.
2. Дитячий сирок (ванільний) — 125 г.
3. Йогурт.
Вершкове масло завчасно виймаємо з холодильника та залишаємо в теплому місці, щоб воно стало м’яким. Далі ретельно перетираємо масло разом з цукром та ванільним цукром до однорідності.
Вмикаємо міксер і, поступово додаючи до суміші по одному яйцю, збиваємо масу. Далі додаємо сметану та цедру лимона. В окремій мисці ретельно перемішуємо борошно з розпушувачем тіста. Після чого поступово починаємо додавати суміш з борошна в масляну суміш, не припиняючи працювати міксером.
Все ретельно перемішуємо до однорідної маси та розливаємо по формочкам, заповнюючи їх трохи більше ніж на половину.
Ставимо кекси в розігріту піч і випікаємо при 180 градусах приблизно 30 хвилин (до сухого сірника). Готові кекси виймаємо з печі і залишаємо охолонути.
Поки пекуться кекси готуємо начинку. Для цього банан нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо в блендер, туди ж додаємо дитячий сирок і трошки йогурту для того щоб крем вийшов середньої густоти.
Все ретельно збиваємо до однорідної маси.
Заповнюємо начинкою кондитерський шприц і за його допомогою начиняємо кекси.
Після чого прикрашаємо їх за бажанням пластівцями мигдалю та подаємо до чаю.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))