Бефстроганов – це дуже смачна страва, що відноситься до російської кухні. Готується вона традиційно з дрібно нарізаних шматочків яловичини, з додаванням сметани та томатного соусу. Виходять дуже ніжні та соковиті шматочки м’яса в ароматному і оригінальному соусі.
Страва цілком заслуговує відмітки «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 г.
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 200 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Борошно – 1 ст.л.
- Томатний соус – 1-2 ст. л.
- Олія.
- Сіль.
- Перець.
- Зелень.
М’ясо гарно миємо і нарізаємо пласкими шматочками товщиною приблизно 5 мм.
Викладаємо кожний шматочок м’яса по черзі між двома шматками харчової плівки і гарно відбиваємо його з обох сторін.
ПОРАДА: Можете для економії плівки використовувати по можливості одну й ту ж саму плівку для всіх шматочків. Для цього просто потрібно обережно її знімати і виймати м’ясо, щоб плівка не скрутилась, бо розкрутити її вже буде важко.
Відбите м’ясо нарізаємо тонкою соломкою в поперек волокон.
Цибулю ми чистимо і нарізаємо на четверть кільця.
Ставимо сотейник (або глибоку сковорідку) на вогонь, в ній розігріваємо вершкове масло, додаємо трохи олії і викладаємо цибулю. Солимо та перчимо і обсмажуємо на маленькому вогні до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.
Далі додаємо до цибулі борошно і ретельно перемішуємо.
Наступною додаємо сметану, томатний соус, перемішуємо. Доводимо до кипіння після чого вливаємо трохи кип’яченої води. Води потрібно стільки, щоб соус був середньої густини. Ще раз солимо та перчимо за смаком. Даємо соусу трохи покипіти на маленькому вогні.
В цей час розігріваємо іншу пательню. Кладемо туди теж трохи вершкового масла та олії і обсмажуємо шматочки м’яса до готовності та золотистої скоринки. Не забуваємо посолити та поперчити за смаком.
Потім м’ясо викладаємо в сотейник з соусом, гарно перемішуємо, додаємо нарізану дрібно зелень.
Даємо протушкуватись на маленькому вогні ще хвилин 5 і вимикаємо.
Подавати бефстроганов можна з різними видами гарнірів. Це може бути і картопля пюре і відварений рис і просто відварена картопля шматочками, тощо. Варіантів безліч, так що обирайте самі і смакуйте 😉
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))