Голландський соус

DSC_4026Це просто чудовий соус, з приємним солонуватим смаком і сирним присмаком, що дійсно дуже несподівано, адже в склад соусу не входить жодного граму сиру.

Він чудово підійде до варених овочів, овочевих запіканок, риби, яєць.

 

Пропоную спрощений спосіб приготування цього соусу. За цим рецептом він готується дуже швидко та легко і не створить вам жодних проблем.

 

Оцінка: «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Яєчні жовтки – 3 шт.
  2. Лимонний сік – 20 г.
  3. Оцет – 15 г.
  4. Вершкове масло – 170 г.
  5. Сіль – 3 г.
  6. Перець – 3 г.

З цієї кількості інгредієнтів виходить небагато соусу, тому враховуйте це починаючи приготування.

Жовтки збиваємо блендером з сіллю і перцем приблизну одну хвилину. Після чого змішуємо в каструльці оцет та лимонний сік і ставимо їх на вогонь. Доводимо до кипіння і одразу знімаємо з вогню. Не припиняючи збивати жовтки блендером поступово по одній краплі вливаємо отриману гарячу суміш в яєчну суміш. Слідкуємо, що все збивалося в однорідну масу і не розшаровувалось. Далі беремо вершкове масло і повністю його розтоплюємо. Воно має бути дуже гарячим. Наступним кроком по краплинці знову таки вливаємо масло в нашу суміш, не припиняючи працювати блендером. Має вийти густий, масляний соус. Все готово, можна подавати соус до столу. Вживати його бажано в теплому вигляді. Підігрівати можна виключно на водяній бані. Не грійте безпосередньо на вогні чи в мікрохвильовій печі, інакше соус розшарується (яйце звернеться).


 DSC_4030

Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.