Суп «Капустняк»

DSC_4053Це дуже смачний і неймовірно ситний супчик. Готується доволі просто та швидко. Зазвичай за м’ясну основу беруть ребра копчені або сирі. В мене нажаль під рукою не було цього інгредієнту, а капустянка дуже хотілось, тому довелося імпровізувати. Я клала курячі ніжки і вийшло теж дуже непогано. Рекомендую спробувати і вам.

Оцінка: «СМАЧНО» ;-)

 

Інгредієнти:

  1. Курячі ніжки (або беріть по всім правилам реберця) – 400 г.
  2. Картопля – 5 шт.
  3. Цибуля – 2 шт.
  4. Морква – 1 шт. (велика).
  5. Білокачанна капуста (свіжа) – близько половини качана середнього розміру.
  6. Пшоно – 200 г.
  7. Томатна паста – 2 ст. л.
  8. Борошно – 1 ст. л.
  9. Сіль та перець за смаком.
  10. Лавровий лист.
  11. Свіжа зелень.

 

Для початку готуємо гарний бульйон. Для цього м’ясо гарно миємо складаємо в невеличку каструльку і доводимо до кипіння. Воду зливаємо, а м’ясо гарно промиваємо. Складаємо його у велику каструлю (де буде варитись наш суп). Кладемо до м’яса одну очищену цибулину, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння після чого додаємо сіль, перець, лавровий лист та інші приправи на ваш смак. Залишаємо покипіти на маленькому вогні близько 20 хвилин.

DSC_4011

 

 

 

 

 

В цей час готуємо моркву з цибулею. Другу цибулину очищаємо і дрібно нарізаємо. Підсмажуємо її на пательні до золотистого кольору, після чого додаємо до неї очищену і натерту на терку моркву, залишаємо трохи потушкуватись. Далі додаємо сюди ж томатну пасту, гарно перемішуємо, тушкуємо під зачиненою кришкою на маленькому вогні 5 хвилин. Останнім кроком насипаємо борошно, ретельно перемішуємо і вимикаємо вогонь.

DSC_4012

 

 

 

 

 

Наше м’ясо вже покипіло, тож виймаємо його з каструлі і залишаємо прохолонути. Бульйон очищаємо від цибулі та лаврових листків. Всипаємо в нього промите пшоно і даємо покипіти хвилин 5. В цей час очищаємо картоплю, розрізаємо її навпіл і кидаємо в бульйон до пшона. Варимо картоплю до готовності. В цей час капусту натираємо на велику терку.

DSC_4010

 

 

 

 

 

 

Це звичайно не дуже приємна процедура, але дійсно необхідна, тому не нехтуйте нею. Адже просто поцинкована капуста не дасть необхідного смаку нашому супу і це вже не буде капусняк. Коли картопля відварилась, виймаємо її і розминаємо в пюре. Капусту вкидаємо в бульйон до пшона і залишаємо поваритись 10 хвилин. В цей час охолонувши м’ясо відділяємо від кістки і нарізаємо дрібними шматочками.

DSC_4013

 

 

 

 

 

М’ясо і картопляне пюре вкидаємо в суп, сюди ж додаємо морквяну суміш, яку ми готували на пательні. Все гарно перемішуємо, додаємо солі за необхідності, дрібно нарізаної зелені і накриваємо кришкою.

DSC_4014

 

 

 

 

 

Даємо поваритись 10 хвилин. Суп під час приготування необхідно періодично помішувати і тримати на маленькому вогні, бо він може пригоріти. Будьте уважні.

По спливу 10 хвилин вимикаємо вогонь і даємо супу настоятись ще хвилин 15. Після цього подаємо супчик до столу зі скибочками хліба і обов’язково зі свіжою сметанкою.

DSC_4042

 

Смачного ;-)  Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>