Це дуже смачний і неймовірно ситний супчик. Готується доволі просто та швидко. Зазвичай за м’ясну основу беруть ребра копчені або сирі. В мене нажаль під рукою не було цього інгредієнту, а капустянка дуже хотілось, тому довелося імпровізувати. Я клала курячі ніжки і вийшло теж дуже непогано. Рекомендую спробувати і вам.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Курячі ніжки (або беріть по всім правилам реберця) – 400 г.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт. (велика).
- Білокачанна капуста (свіжа) – близько половини качана середнього розміру.
- Пшоно – 200 г.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль та перець за смаком.
- Лавровий лист.
- Свіжа зелень.
Для початку готуємо гарний бульйон. Для цього м’ясо гарно миємо складаємо в невеличку каструльку і доводимо до кипіння. Воду зливаємо, а м’ясо гарно промиваємо. Складаємо його у велику каструлю (де буде варитись наш суп). Кладемо до м’яса одну очищену цибулину, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння після чого додаємо сіль, перець, лавровий лист та інші приправи на ваш смак. Залишаємо покипіти на маленькому вогні близько 20 хвилин.
В цей час готуємо моркву з цибулею. Другу цибулину очищаємо і дрібно нарізаємо. Підсмажуємо її на пательні до золотистого кольору, після чого додаємо до неї очищену і натерту на терку моркву, залишаємо трохи потушкуватись. Далі додаємо сюди ж томатну пасту, гарно перемішуємо, тушкуємо під зачиненою кришкою на маленькому вогні 5 хвилин. Останнім кроком насипаємо борошно, ретельно перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Наше м’ясо вже покипіло, тож виймаємо його з каструлі і залишаємо прохолонути. Бульйон очищаємо від цибулі та лаврових листків. Всипаємо в нього промите пшоно і даємо покипіти хвилин 5. В цей час очищаємо картоплю, розрізаємо її навпіл і кидаємо в бульйон до пшона. Варимо картоплю до готовності. В цей час капусту натираємо на велику терку.
Це звичайно не дуже приємна процедура, але дійсно необхідна, тому не нехтуйте нею. Адже просто поцинкована капуста не дасть необхідного смаку нашому супу і це вже не буде капусняк. Коли картопля відварилась, виймаємо її і розминаємо в пюре. Капусту вкидаємо в бульйон до пшона і залишаємо поваритись 10 хвилин. В цей час охолонувши м’ясо відділяємо від кістки і нарізаємо дрібними шматочками.
М’ясо і картопляне пюре вкидаємо в суп, сюди ж додаємо морквяну суміш, яку ми готували на пательні. Все гарно перемішуємо, додаємо солі за необхідності, дрібно нарізаної зелені і накриваємо кришкою.
Даємо поваритись 10 хвилин. Суп під час приготування необхідно періодично помішувати і тримати на маленькому вогні, бо він може пригоріти. Будьте уважні.
По спливу 10 хвилин вимикаємо вогонь і даємо супу настоятись ще хвилин 15. Після цього подаємо супчик до столу зі скибочками хліба і обов’язково зі свіжою сметанкою.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))