Заварний крем

DSC_2074Заварний крем це не тільки дуже смачно, але це ще й просто універсальне рішення для дуже великої кількості смачних та ніжних десертів. Його можна використовувати для наповнення еклерів та тістечок, для намазування коржів різноманітних торті та ще в безлічі інших варіацій, яких і не перелічити.

 

Саме тому ділюся з вами цим рецептом. Адже приготувати в домашніх умовах цей дуже ніжний та смачний крем не складає великих труднощів. Це швидко, легко та дуже смачно. Крем, приготований своїми руками, смакує набагато краще ніж магазинний, до того ж ви можете бути впевнені в його якості і відсутності будь-який домішків та консервантів, а отже сміливо використовувати його для приготування смачних ласощів для своїх діток.

Я готую зазвичай класичний крем, без додавання вершкового масла, так він виходить ніжнішим та менш калорійним ;-) але ви за бажанням можете звичайно покласти і масло.

Заварний крем однозначно заслуговує на найвищу оцінку «СМАЧНО».

 

Інгредієнти :

  1. Тепле молоко – 0,5 л.
  2. Цукор – 200 г.
  3. Охолодженні жовтки – 4 шт.
  4. Борошно – 40 г.
  5. Ванільний цукор – 1 пакетик.

Молоко на маленькому вогні доводимо до кипіння.

DSC_2072

 

 

 

 

 

Жовтки збиваємо окремо з цукром, ванільним цукром та борошном до однорідної маси за допомогою міксера.

DSC_2071

 

 

 

 

 

Не припиняючи помішувати жовтки на невеликій швидкості поступово вливаємо в них тоненькою цівкою молоко. Перемішуємо. Після цього переливаємо отриману суміш в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Постійно помішуючи тримаємо суміш на вогні поки вона не загусне до стану крему. Чим довше тримаєте тим гуще буде крем. Але дуже важливо постійно помішувати крем, щоб не утворювалось грудочок і обов’язково слідкуйте, щоб крем не приставав до дна каструлі та не пригорав.

DSC_2073

 

 

 

 

 

 

Коли крем загусне до необхідного стану, вимикаємо вогонь та даємо крему охолонути. Готовий крем використовуємо для приготування десертів. Зберігати його обов’язково в холодильнику, під щільно закритою кришкою чи харчовою плівкою (щоб на поверхні не утворювалась плівка) і не більше 2-3 днів.

DSC_2079

 

 

 

 

 

Якщо ви все таки бажаєте додати в крем масло, до його необхідно спочатку викласти на кілька годин з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Після чого збити його в пишну масу, яку додавати до готового заварного крему потроху, постійно перемішуючи все міксером на маленькій швидкості до однорідного стану. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Так ви отримаєте масляний заварний крем.

DSC_2078

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>