Домашній сир «Філадельфія»

DSC_1320Нещодавно знайшла в інтеренті рецепт мого улюбленого сиру «Філадельфія» в домашніх умовах і просто не змогла пройти повз ;-) вирішила, що необхідно обов’язково спробувати. Готується від легко та швидко, смак приємний та цікавий. Але все одно не такий як в магазинного сиру. Я і так дещо додала від себе, але все одно чогось не вистачає. Ділюся з вами цим рецептом, але думаю, що з ним ще можна по-експерементувати та доопрацювати. Обов’язково буду пробувати ще.

Він смачний, але не все одно не такий як я очікувала, саме тому ставлю цьому рецепту середню оцінку «НОРМАЛЬНО».

 

Інгредієнти:

  1. Молоко – 1 л.
  2. Кефір – 0,5 л.
  3. Яйце -  1шт.
  4. Сіль – 1 ч.л.
  5. Цукор – 1 ч.л.
  6. Лимонна кислота – ні кінчику ножа.
  7. Кріп.

Молоко виливаємо в каструльку і ставимо на вогонь. Коли воно трохи нагріється додаємо сіль та цукор, ретельно перемішуємо.

DSC_1311

 

 

 

 

 

 

Після чого доводимо молоко до кипіння. Одразу ж по закипанню виливаємо туди кефір, перемішуємо та тримаємо далі на маленькому вогні поки суміш не звернеться і сир не підійде вгору.

DSC_1315

 

 

 

 

 

Далі вміст каструлі відкидаємо на дрібне сито, вистелене марлею. Під низ не забудьте поставити миску, туди буде стікати виворотка. Залишаємо сир, щоб він гарно стік, можна навіть зібрати марлю в пучок і трошки надавити, щоб прискорити цей процес.

DSC_1316

 

 

 

 

 

Поки виворотка стікає беремо одне яйце і збиваємо його до пишної маси з додаванням дрібки лимонної кислоти.

DSC_1317

 

 

 

 

 

 

Сир змішуємо з яєчною масою та дрібно нарізаним кропом (це за бажанням, його можна і не класти, просто я полюбляю кріп в сирі) та ретельно збиваємо у блендері до однорідної пухкої маси.

DSC_1318

 

 

 

 

 

Після цього куштуємо, за необхідністю і вашим особистим смаком можна додати ще трохи солі і ще раз ретельно збити в бленд ері. Мені здалося, що саме солі замало, тому я її ще додавала, але це вже на ваш смак ;-)

Готовий сир можна використовувати для приготування роллів, для наповнення млинців та закусок з лавашу, або просто намазувати на хліб і їсти.

DSC_1319

 

Смачного ;-)

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

norm

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>