Домашній класичний майонез

DSC_3245Домашній майонез готується дуже легко та швидко, а користі в ньому набагато більше ніж в магазинному. Смак майонезу нічим не відрізняється від того, що стоїть на полицях всіх супермаркетів, може навіть майонез зроблений своїми руками смакує краще. Плюсів у такого майонезу безліч, починаючи від натуральності і відсутності різноманітних стабілізаторів, регуляторів кислотності та «Е-шек», закінчуючи більш низьким рівнем калорійності.

До того ж в такий майонез в процесі приготування можна додавати ще часник, сир, кріп та інші інгредієнти, які нададуть йому особливо пікантного присмаку на будь-який смак та вподобання.

Домашній майонез звичайно не тримає так гарно форму як магазинний, тобто коли ви заправляєте ним наприклад салат, то майонез змішуючись з іншими рідинами (соком овочів) втрачає свою густину і стає більш рідким. Але це знову таки не позначається на смаку страви і не погіршує якість самого майонезу, а відбувається виключно через відсутність все тих же стабілізаторів, що додатковий раз свідчить про безпечність такого майонезу та його натуральність.

Приготувавши хоч раз майонез вдома ви більше ніколи не підете за ним в магазин, це я вам гарантую.

 

Однозначно оцінка «СМАЧНО» ;-)

 

Інгредієнти (для майонезу на яєчних жовтках – класичного, без смакових добавок):

  1. Яєчні жовтки – 2 шт.
  2. Сіль – 0,5 ч.л.
  3. Цукор – 0,5 ч.л.
  4. Гірчиця – 0,5 ч.л.
  5. Олія – 130 мл.
  6. Лимонний сік (або бальзамічний оцет) – 1-2 ч.л.

 

Всі інгредієнти раджу одразу приготувати і поставити перед собою, щоб потім в процесі збивання майонезу не відволікатись, не вимикати міксер і не бігати за наступним складником.

DSC_3240

 

 

 

 

 

Яєчні жовтки виливаємо в миску. Білки не викидайте, вони можуть зберігатись в холодильнику під харчовою плівкою і їх можна потім використати для приготування якогось печива.

До жовтків додаємо цукор, сіль та гірчицю. Все ретельно перемішуємо міксером до однорідності. Далі найважливіший етап – це додавання олії. Не припиняючи працювати міксером починаємо додавати олію буквально по одній краплі (не поспішайте бо це позначиться на результаті). Додаємо олію по краплі і слідкуємо, щоб вона гарно перемішувалась з яйцем в однорідну масу. Коли вже ми бачимо, що олія чудово з’єднується з яйцем, починаємо вливати олію потихеньку тоненькою цівкою, гарно перемішуючи все міксером. Так виливаємо поступово всю олію. В процесі суміш буде ставати все густішою.

DSC_3242

 

 

 

 

 

Коли вся олія вилита і майонез гарно збитий до однорідної густої маси, додаємо сюди ж сік лимона або бальзамічний оцет (я додаю завжди оцет – мені так подобається більше). Ще раз все гарно перемішуємо міксером. Все наш майонез готовий. Його можна зберігати в банці під герметично закритою кришкою протягом 2 днів (бажано не більше) і використовувати за призначенням.

DSC_3250

 

Смачного ;-)  Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>