Справжній осінній супчик з гарбуза, виходить дуже смачним та ніжним. А головне це дуже-дуже корисно, тому рекомендую цей рецепт всім-всім-всім.
Інгредієнти:
- Мякоть гарбуза – 1 кг.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зубчика.
- Вершкове масло – 30-50 г.
- Вершки – 100 мл.
- Олія – 2 ст. л.
- Шинка (для подачі) – 100 г.
- Цукор – 1/3 ст. л.
- Сіль та перець на ваш смак.
Для початку нарізаємо м’якоть гарбуза на невеличкі кубики.
Цибулю та часник чистимо та теж дрібненько нарізаємо. В каструлі з товстим дном змішуємо олію та вершкове масло.
Додаємо до них цибулю з дрібкою солі та посипаємо все невеликою кількістю цукру. Будьте уважні не додавайте за багато цукру, інакше суп вийде занадто солодким. Таким чином тушкуємо цибульку на маленькому вогні до м’якості (слідкуйте, щоб цибуля не пригоріла). Потім додаємо до цибулі часник і тушкуємо ще декілька хвилин.
Наступним кроком заливаємо в каструлю воду, стільки щоб вона займала трохи більше половини каструлі. Сюди ж викладаємо шматочки гарбуза та варимо на невеличкому вогні хвилин 15-20, поки гарбуз не стане м’яким. За бажанням для отримання більш густого та ситного супу може додати також декілька дрібно нарізаних картоплин. Після чого суп збиваємо в пюре за допомогою бленд еру. До супу додаємо вершки, сіль та перець за смаком.
Шинку нарізаємо тоненькими скибочками та обсмажуємо на розігрітій пательні у власному соку, без додавання олії, до золотистого кольору.
Перед подачею з супом, обсмажену шинку нарізаємо на маленькі шматочки. Бажано до цього супчику також насушити крутони (з будь-якого хлібу на ваш смак) та приправити їх оливковою олією, сіллю та кропом.
Для подачі прикрашаємо супчик гарбузовим насінням (за наявності), шматочками шинки та крутонами.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви, разом ми досягнемо найкращого результату)))