Зазвичай яловичину рідко використовують в якості м’яса для шашлику. Але якщо правильно її замаринувати та приготувати, виходить дійсно смачний та соковитий шашличок. Дуже рекомендую вас спробувати замаринувати яловичий шашлик саме аз цим рецептом. Це дійсно щось цікаве, незвичне та оригінальне. Гранатовий соус надає м’ясу приємний та ніжний смак, а гірчиця пікантності, готується на вогні воно дуже швидко і виходить доволі м’яким.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Цибуля – 3 шт.
- Лимонний сік – 50 г.
- Гірчиця – 30 г.
- Сіль, перець.
- Гранатовий соус – 30 г..
М’ясо гарно миємо і даємо трохи підсохнути. Далі нарізаємо його на шматочки 3-4 см. Цибулю нарізаємо кільцями. Далі м’ясо солимо та перчимо за смаком і змащуємо гірчицею.
Гарно все перемішуємо. В каструлю викладаємо шарами м’ясо, потім шар цибулі, потім знову м’ясо. Зверху м’ясо поливаємо лимонним соком і гранатовим соусом. Перемішуємо обережно.
Накриваємо тарілкою і придавлюємо вантажем. Залишаємо на ніч в холодильнику, щоб м’ясо гарно промаринувалось.
Коли м’ясо готове, нанизуємо його на шампура або викладаємо на решітку барбекю і підсмажуємо з усіх боків до апетитної скоринки, періодично поливаючи маринадом. Слідкуйте, щоб м’ясо не підгоріло.
Готове м’ясо подавати до столу можна зі смачним соусом та свіжими овочами та зеленню.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))