Я дуже полюбляю смачний тортик, що має назву «Мурашник». Але не завжди є час та сили його готувати, випікання та кришіння тіста займає дуже багато часу та сил. Тому я була дуже рада знайти ось такий смачний і дуже простий рецепт цього торту. За цим рецептом приготувати торт легко, швидко, з мінімум сил та продуктів. Він не потребує випікання і його може приготувати навіть дитина.
На смак торт дійсно виходить чудовий, але по своєму. Звісно він не має того смаку справжнього «Мурашника», але тим не менш в нього є свій неперевершений аромат та неповторність. Він просто чудово смакує з кавою або чаєм. На смак чимось нагадує грильяж. Єдине, що на мою думку цей тортик не варто посипати маком, так як він тут дійсно зайвий, тертого шоколаду буде цілком достатньо.
Цьому рецепту ставлю оцінку «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Печиво «Пряжене молоко» — 500-600 г.
- Відварене згущене молоко – 1 б.
- Вершкове масло – 100 г.
- Сметана – 2 ст. л.
- Горіхи.
- Шоколад.
- Мак.
Для початку необхідно або купити вже відварене згущене молоко, або завчасно його відварити в великій кількості води приблизно 3 години, після чого дати повністю охолонути. Вершкове масло за годину до початку приготування дістати з холодильника, щоб воно підтануло і було м’яким.
Тепер готуємо сам торт.
Для цього в глибоку миску дрібно кришимо печиво.
В окремій мисці збиваємо за допомогою міксеру все згущене молоко разом з маслом та сметаною.
Горіхи (в мене були волоські, але можна взяти будь-які на ваш смак) дрібно кришимо.
Після чого суміш зі згущеного молока та масла викладаємо в миску з печивом, туди ж висипаємо порізані горіхи. Все ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати трохи варення для смаку, або якщо кремової маси за мало і вона не охоплює все печиво. Я додала буквально одну-дві ложки смородинового варення для смаку Але це не обов’язково.
Отриману масу викладаємо на тарілку у формі гірки — мурашника.
Зверху посипаємо тертим шоколадом та розмеленим в кавомолці маком. Але ще раз повторюсь це вже за бажанням і щоб торт дійсно візуально був схожий на «Мурашник». Як по мені до шоколаду достатньо і наступного разу я маком посипати не буду.
Готовий торт ставимо в холодильник на півгодини після чого ріжемо і подаємо до столу.
Гарного вам чаювання 😉
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))