Пропоную ще один варіант смачної та дуже простої закуски, яка підійде як до святкового столу так і для звичайних сімейних посиденьок.
Готується закуска на основі лавашу з додаванням смачного сиру та крабових паличок. Вона є досить легкою для шлунку і розлітається на «ура». За бажанням в цю закуску можна додати ще інші інгредієнти, такі як кукурудзу, листя салату, помідори та інше.
Тому я просто не може не поставити їй оцінку «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 упаковки.
- Свіжі огірки – 2 шт.
- Крабові палички – 300 г.
- Сир «Філадельфія».
Огірки очищаємо від шкірки та нарізаємо тоненькими скибками. Так само нарізаємо крабові палички.
Лаваш можна брати будь-який, як круглий так і прямокутний, в мене був прямокутний. Його розстеляємо на дощечці. Змазуємо сиром «Філадельфія». Сир можна або купити в магазині або для економії приготувати самому в домашніх умовах. Рецепт приготування знайдете перейшовши сюди. Він звичайно виходить не такий як магазинний, але все одно смачний і для таких закусок підходить дуже добре. В мене до речі був саме домашній сир.
Зверху на сир, посередині лавашу викладаємо крабові палички та огірок.
Після чого скручуємо лаваш в тугу трубочку, край закріпляємо невеличкою кількістю сиру.
За допомогою гострого ножа навскоси нарізаємо лаваш на невеликі шматочки.
Їх викладаємо на тарілку, застелену листям салату та подаємо до столу. Цю закуску зберігати потрібно накритою харчовою плівкою, щоб лаваш не підсихав та не кришився.
Я вирішила по-експерементувати зі смаком і одну партію лавашу вирішила трохи підсмажити на пательні з обох боків, до того як нарізати на шматки.
В принципі вийшло смачно, але все таки на мою думку краще цього не робити. Лаваш дійсно стає смачнішим більш хрумким, але в цей же час начинка, а особливо сир, під дією високих температур трохи плавиться, через що втрачає свій смак і закуска стає ніякою. Тому моя порада не видумувати велосипед і подавати закуску в так би мовити «сирому вигляді», без жодних нагрівань та відігрівань.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))