Деруни з шинкою та сиром

DSC_1216Думаю, що таку страву як деруни (смачнючі картопляні млинці) люблять всі, і дорослі і малі 😉 Ця страва відноситься до традиційної української кухні.

Напевно, що кожна родина готує їх постійно і при цьому кожна за своїм рецептом та зі своїми секретними інгредієнтами, що роблять саме їх страву такою смачною та особливою.

В нашій сім’ї деруни завжди готувались за класичним рецептом. Проте нещодавно побачила в інтернеті цікавий рецепт дерунів з шинкою та вирішила спробувати. Ви знаєте вийшло дійсно дуже смачно. Ніжний та ароматний смак дерунів, був доповнений пікантним та солонуватим смаком шинки та сиру і це було щось. Всі деруни розмели на раз і попросили ще 😉

Тепер ми будемо завжди готувати дернути тільки так. Дуже рекомендую всім спробувати і ви не пошкодуєте, це вже точно.

Цьому рецепту ставлю найвищу зі своїх оцінок «СМАЧНО».

 

Інгредієнти:

  1. Картопля – 6 шт. (великих).
  2. Цибуля – 1 шт. (велика).
  3. Шинка (або інші ковбасні вироби) – 200 г.
  4. Твердий сир – 200 г.
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Борошно – 4-5 ст. л.
  7. Кріп.
  8. Сіль.
  9. Перець.

Картоплю добре миємо та очищаємо від шкірки, після чого ще раз добре миємо. Цибулю також чистимо та миємо.

Беремо велику та глибоку миску і натираємо туди на терку картоплю, сир, шинку та цибулю. Цей процес довгий та нудний, але результат того вартий.

DSC_1204

 

 

 

 

 

Далі в отриману масу додаємо яйця, кріп, сіль та перець. Раджу забагато солі та перцю не кидати одразу, адже шинка та сир будуть давати свою солонуватість. Тому краще спочатку додати трохи, потім посмажити один млинчик і скуштувати на сіль, за необхідності додати в тісто ще солі чи перцю.

Наступним кроком додаємо борошно.

DSC_1205

 

 

 

 

 

Його багато не треба, тільки стільки, щоб дернути трималися купи і легко смажились та перевертались з боку на бік. Якщо додати за багато борошна то це вже будуть реальні млинці а не деруни, адже в дерунах головне це картопля і її смак, тому не забивайте все борошном. Додавайте потроху і дивіться по консистенції. Це має бути як густа сметана.

Отриману суміш дуже ретельно перемішуємо та за допомогою столової ложки викладаємо у формі невеличкого млинчика на добре розігріту пательню, змащену олією.

DSC_1207

 

 

 

 

 

 

Смажимо з обох боків до золотистого кольору.

DSC_1208

 

 

 

 

 

Готові деруни подаємо до столу та їмо обов’язково в гарячому вигляді і з’їдаємо все за раз, бо холодні чи підігріті деруни, які вже постояли кілька годин не мають того неперевершеного та незабутнього смаку.

Для подачі можете також на пательні підсмажити трошки дрібно нарізаного сала з дрібно покроєною цибулею. Але це на любителя. Як по мені, то деруни все одно найкраще смакують саме зі сметанкою.

DSC_1221

 

 

 

 

 

Тому подавайте гарячі деруни до столу і насолоджуйтесь 😉

НА ЗАМІТКУ: Починаючи з 2008 року в м. Коростень, що в Житомирській області проводиться щорічний міжнародний фестиваль дерунів, на якому відомі кухарі з різних країн світу демонструють свої навики та вміння у приготуванні дерунів та інших страв з картоплі, схожих на них.

DSC_1209

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.