Для всіх хто полюбляє пікніки на природі і смачні, соковиті шашлички з ароматним димком від вогнища, пропоную цей дуже простий, але тим не менш дуже смачний рецепт маринування та приготування шашлика зі свинини. М’ясо виходить дуже ніжне та соковите. Рекомендую всім.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Свинина – 1,5 кг.
- Ріпчаста цибуля – 3 шт.
- Кефір – 500 мл.
- Сіль, перець, приправи.
М’ясо гарно миємо, даємо трохи просохнути. Далі нарізаємо на шматочки середнього розміру, десь 3-4 см.
Потім складаємо шматочки м’яса в миску, солимо, перчимо, додаємо інші приправи за бажанням.
Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями. Наступним кроком починаємо складати шарами спочатку шар мяса потім цибулі, знову м’ясо і знову цибуля. Так викладаємо все.
Зверху заливаємо все кефіром.
Придавлюємо якимсь тягарем і ставимо в холодильник на ніч.
Замариновані шашлики викладаємо на решітку і підсмажуємо з обох боків на мангалі до готовності та апетитної золотистої скоринки.
Пильнуйте ваші шашлики, періодично їх перевертайте і слідкуйте щоб не було сильного вогню, бо м’ясо може згоріти. Також рекомендую в процесі підсмажування періодично поливати м’ясо залишками маринаду.
Подавати шашлик зі свинини найкраще разом зі свіжими овочами та зеленню. Можна разом з якимсь соусом на ваш вибір.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))