М’ясо по-бургундські

DSC_4161Ця страва з м’яса підійде як для дорослих так і для дітей. Готується воно дуже просто, але от тушкуватися в печі має мінімум 2,5 а то й 3 години, тому виходить доволі довгенько. Але повірте воно того варте. М’ясо виходить не тільки неймовірно ароматним та смачним, воно ще й стає настільки м’яким та соковитим, що просто тане в роті. Їсти його одне задоволення і хочеться покласти собі ще і ще ;-)

Подавати можна з будь-яким гарніром, але найкраще воно пасує до легкого салату зі свіжих овочів та зелені (адже страва дуже ситна сама по собі).

Дуже рекомендую всім. Я особисто задоволена на всі сто і буду готувати не раз.

 

Оцінка: «СМАЧНО» ;-)

 

Інгредієнти:

  1. Яловичина – 1 кг.
  2. Червоне вино – 100 г. Можна не додавати (у кого діти) входить все одно смачно.
  3. М’ясний бульйон – 200 г.
  4. Морква – 2 шт.
  5. Цибуля – 2 шт.
  6. Часник -  3 зубчика.
  7. Лавровий лист.
  8. Сіль.
  9. Борошно.

 

Моркву та цибулю очищаємо від скоринки та нарізаємо: моркву – кільцями, а цибулю – півкільцями.

DSC_4128

 

 

 

 

 

М’ясо гарно миємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру. Солимо за смаком. Далі обвалюємо їх в борошні

DSC_4130

 

 

 

 

 

 

і підсмажуємо їх на середньому вогні до золотистої скоринки на розігрітий пательні, змащеній олією.

DSC_4131

 

 

 

 

 

Далі беремо глибокий казанок з кришкою, або будь-яку іншу форму для запікання в печі, яка має кришку. Це обов’язків момент, адже м’ясо повинно саме тушкуватись а не смажитись в печі.

Підсмажене м’ясо викладаємо в форму. Далі на середньому вогні підсмажуємо спочатку кільця цибулі до легкового золотистого кольору,а далі додаємо сюди ж і моркву.

DSC_4129

 

 

 

 

 

Гарно все просмажуємо періодично помішуючи до готовності моркви. Наступним кроком ми викладаємо підсмажені овочі зверху на наше м’ясо.

DSC_4132

 

 

 

 

 

Сюди ж викладаємо кілька лавровий листочків, видушуємо зубчики часнику, додаємо ще трохи солі (за смаком) і заливаємо все бульйоном.

Ставимо м’ясо в розігріту піч поки що без кришки. Випікаємо при 200 градусах 5 хвилин без кришки, далі зменшуємо температуру до 160 градусів, накриваємо форму кришкою і продовжуємо тушкувати м’ясо ще 2,5 – 3 години. За цей час м’ясо стане дуже ніжним та м’яким, волокна будуть самі відділятись одне від одного і просто танутимуть в роті.

Готову страву подавати до столу в гарячому вигляді.

DSC_4162

 

Смачного ;-)  Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>