Ця страва з м’яса підійде як для дорослих так і для дітей. Готується воно дуже просто, але от тушкуватися в печі має мінімум 2,5 а то й 3 години, тому виходить доволі довгенько. Але повірте воно того варте. М’ясо виходить не тільки неймовірно ароматним та смачним, воно ще й стає настільки м’яким та соковитим, що просто тане в роті. Їсти його одне задоволення і хочеться покласти собі ще і ще 😉
Подавати можна з будь-яким гарніром, але найкраще воно пасує до легкого салату зі свіжих овочів та зелені (адже страва дуже ситна сама по собі).
Дуже рекомендую всім. Я особисто задоволена на всі сто і буду готувати не раз.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Червоне вино – 100 г. Можна не додавати (у кого діти) входить все одно смачно.
- М’ясний бульйон – 200 г.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник — 3 зубчика.
- Лавровий лист.
- Сіль.
- Борошно.
Моркву та цибулю очищаємо від скоринки та нарізаємо: моркву – кільцями, а цибулю – півкільцями.
М’ясо гарно миємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру. Солимо за смаком. Далі обвалюємо їх в борошні
і підсмажуємо їх на середньому вогні до золотистої скоринки на розігрітий пательні, змащеній олією.
Далі беремо глибокий казанок з кришкою, або будь-яку іншу форму для запікання в печі, яка має кришку. Це обов’язків момент, адже м’ясо повинно саме тушкуватись а не смажитись в печі.
Підсмажене м’ясо викладаємо в форму. Далі на середньому вогні підсмажуємо спочатку кільця цибулі до легкового золотистого кольору,а далі додаємо сюди ж і моркву.
Гарно все просмажуємо періодично помішуючи до готовності моркви. Наступним кроком ми викладаємо підсмажені овочі зверху на наше м’ясо.
Сюди ж викладаємо кілька лавровий листочків, видушуємо зубчики часнику, додаємо ще трохи солі (за смаком) і заливаємо все бульйоном.
Ставимо м’ясо в розігріту піч поки що без кришки. Випікаємо при 200 градусах 5 хвилин без кришки, далі зменшуємо температуру до 160 градусів, накриваємо форму кришкою і продовжуємо тушкувати м’ясо ще 2,5 – 3 години. За цей час м’ясо стане дуже ніжним та м’яким, волокна будуть самі відділятись одне від одного і просто танутимуть в роті.
Готову страву подавати до столу в гарячому вигляді.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))