Дуже оригінальна та цікава страва з м’яса у східному стилі. Смак і вигляд несе в собі колорит східної кухні. М’ясо виходить дуже ніжним та соковитим, а овочевий соус має пікантний кисло-солодкий смак. Поєднання соусу з м’ясом створює дійсно чудовий дует, а в купі з гарніром з простого відварного рису, страва дійсно стає незрівнянно смачною та незабутньою.
Оцінка страві «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Консервовані ананаси – 0,5 баночки.
- Морква – 1 шт.
- Імбир – 100 г.
- Гриби (в мене шампіньйони) – 200 г.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Крохмаль.
- Сіль та перець.
- Цукор.
- Соєвий соус.
- Бальзамічний оцет.
- Борошно.
- Куряче яйце – 1 шт.
Спочатку ми готуємо овочевий соус. Беремо сотейник, наливаємо туди трохи олії. Імбир та моркву кришимо маленькими кубиками і вкидаємо в сотейник. Далі дрібно кришимо цибулю та болгарський перець і також вкидаємо її до сотейника. Тушкуємо овочі на маленькому вогні. Гриби миємо і дрібно нарізаємо, кладемо до решти овочем. Якщо мало рідини доливаємо трохи ананасового соку з баночки. Коли овочі вже майже готові, додаємо нарізані кубиками ананаси.
Можна одразу купити ананаси шматочками, але якщо у вас кільця це також не страшно, їх просто потрібно нарізати ;-). Всі овочі перемішуємо, солимо і приперчуємо за смаком, додаємо трохи соєвого соусу, 1-2 чайні ложки цукру і чайну ложку бальзамічного оцту (в мене виноградний). Гарно перемішуємо даємо трохи потушкуватись. Пробуємо на смак, за необхідності додаємо сіль чи перець, або ще цукру. Далі нам необхідно зробити соус густим. В цьому вам допоможе крохмаль. Для початку кладемо 1-2 ч.л. крохмалю і дивимось далі по густоті. Якщо для вас соус достатньо вже густий, то більше не додаємо, якщо ж ні то потроху кладемо ще крохмалю. Коли соус вже готовий, ми вимикаємо вогонь і відставляємо його в бік.
Наступним кроком готуємо м’ясо.
Готуємо тісто для м’яса. Для цього в мисці змішуємо трохи борошна, крохмалю, одне яйце, сіль і трохи води.
Замішуємо рідке тісто (як на млинці). Свинино миємо та нарізаємо невеличкими шматочками. Солимо та перчимо.
Далі розігріваємо пательню, змащуємо її олією та починаємо смажити м’ясо окремими партіями.
Викладаємо декілька шматочків м’яса в тісто, обвалюємо і смажимо на пательні на середньому вогні з усіх боків до золотистої скоринки та готовності м’яса.
Підсмажене м’ясо кладемо на пергаментний папір, щоб воно «відпочило» і з нього збіг зайвий жир.
Так обсмажуємо все м’ясо і подаємо на стіл разом з овочевим соусом та відвареним рисом або локшиною.
Смачного 😉
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))