Свинина з овочевим соусом

DSC_2990Дуже оригінальна та цікава страва з м’яса у східному стилі. Смак і вигляд несе в собі колорит східної кухні. М’ясо виходить дуже ніжним та соковитим, а овочевий соус має пікантний кисло-солодкий смак. Поєднання соусу з м’ясом створює дійсно чудовий дует, а в купі з гарніром з простого відварного рису, страва дійсно стає незрівнянно смачною та незабутньою.

Оцінка страві «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти:

  1. Свинина – 1 кг.
  2. Консервовані ананаси – 0,5 баночки.
  3. Морква – 1 шт.
  4. Імбир – 100 г.
  5. Гриби (в мене шампіньйони) – 200 г.
  6. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  7. Болгарський перець – 1 шт.
  8. Крохмаль.
  9. Сіль та перець.
  10. Цукор.
  11. Соєвий соус.
  12. Бальзамічний оцет.
  13. Борошно.
  14. Куряче яйце – 1 шт.

 

Спочатку ми готуємо овочевий соус.  Беремо сотейник, наливаємо туди трохи олії. Імбир та моркву кришимо маленькими кубиками і вкидаємо в сотейник. Далі дрібно кришимо цибулю та болгарський перець і також вкидаємо її до сотейника. Тушкуємо овочі на маленькому вогні. Гриби миємо і дрібно нарізаємо, кладемо до решти овочем. Якщо мало рідини доливаємо трохи ананасового соку з баночки. Коли овочі вже майже готові, додаємо нарізані кубиками ананаси.

DSC_2973

 

 

 

 

 

Можна одразу купити ананаси шматочками, але якщо у вас кільця це також не страшно, їх просто потрібно нарізати ;-). Всі овочі перемішуємо, солимо і приперчуємо за смаком, додаємо трохи соєвого соусу, 1-2 чайні ложки цукру і чайну ложку бальзамічного оцту (в мене виноградний). Гарно перемішуємо даємо трохи потушкуватись. Пробуємо на смак, за необхідності додаємо сіль чи перець, або ще цукру. Далі нам необхідно зробити соус густим. В цьому вам допоможе крохмаль. Для початку кладемо 1-2 ч.л. крохмалю і дивимось далі по густоті. Якщо для вас соус достатньо вже густий, то більше не додаємо, якщо ж ні то потроху кладемо ще крохмалю. Коли соус вже готовий, ми вимикаємо вогонь і відставляємо його в бік.

DSC_2974

 

 

 

 

 

Наступним кроком готуємо м’ясо.

Готуємо тісто для м’яса. Для цього в мисці змішуємо трохи борошна, крохмалю, одне яйце, сіль і трохи води.

DSC_2976

 

 

 

 

 

Замішуємо рідке тісто (як на млинці). Свинино миємо та нарізаємо невеличкими шматочками. Солимо та перчимо.

DSC_2977

 

 

 

 

 

Далі розігріваємо пательню, змащуємо її олією та починаємо смажити м’ясо окремими партіями.

DSC_2978

 

 

 

 

 

 

Викладаємо декілька шматочків м’яса в тісто, обвалюємо і смажимо на пательні на середньому вогні з усіх боків до золотистої скоринки та готовності м’яса.

DSC_2979

 

 

 

 

 

 

Підсмажене м’ясо кладемо на пергаментний папір, щоб воно «відпочило» і з нього збіг зайвий жир.

DSC_2980

 

 

 

 

 

Так обсмажуємо все м’ясо і подаємо на стіл разом з овочевим соусом та відвареним рисом або локшиною.

DSC_2988

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.