Запечений м’ясний рулет з яйцем

DSC_0211М’ясний рулет —  це смачна, корисна та дуже оригінальна страва. Рекомендую її приготувати до святкового столу і ви не пошкодуєте, гості будуть задоволені.

Готується легко – їсться швидко.

Начинку для рулету можна обирати будь-яку. Це може бути курага, чорнослив, або

будь-які інші продукти в межах ваших смаків та фантазії. Я робила з яйцем та кропом, вийшло смачно.

З даної кількості фаршу в мене вийшло 3 рулети.

Інгредієнти:

  1. М’ясний фарш – 1 кг.
  2. Яйця – 5 шт.
  3. Майонез.
  4. Кріп.
  5. Сіль та перець за смаком.

 

Для початку необхідно зробити фарш. Робити його рекомендую самим вдома зі свіжого мяса, а не купляти вже готовий в магазині. Для фаршу пропускаємо через м’ясорубку нарізане шматочками м’ясо, цибулину та 4-5 скибок хліба (я беру зазвичай батон, але підійде будь-який, що є у вас вдома). Чим більше хлабі тим ніжнішим та пухкішим буде рулет, тому не жалкуйте.

DSC_0079

 

 

 

 

 

До фаршу додаємо 1 сире яйце, сіль та перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Яйця відварюємо до готовності (вони не повинні буи рідкими в середині).

В мисці готуємо начинку для рулету. Для цього скибочками нарізаємо яйця, додаємо трохи майонезу і кропу, солимо за смаком та ретельно перемішуємо.

На застелене пергаментом деко викладаємо довгою смужкою фарш. По центру кладемо начинку

DSC_0169

 

 

 

 

 

 

 

та завертаємо наш рулет, гарно скріплюючи його, щоб начинка ніде не визирала. За необхідності додавайте потрушу ще фаршу, щоб рулет гарно зліпився. Таким чином формуємо три рулети.

DSC_0173

 

 

 

 

 

Зверху ретельно змащуємо їх яйцем та ставимо в піч.

DSC_0174

 

 

 

 

 

Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40-50 хвилин.

Подаємо до столу в теплому вигляді. Найкраще смакує з картоплею, але можна й нарізати скибочками і просто подавати як закуску, викладеним на тарілку.

DSC_0219

 

Смачного)))

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.