М’ясний рулет — це смачна, корисна та дуже оригінальна страва. Рекомендую її приготувати до святкового столу і ви не пошкодуєте, гості будуть задоволені.
Готується легко – їсться швидко.
Начинку для рулету можна обирати будь-яку. Це може бути курага, чорнослив, або
будь-які інші продукти в межах ваших смаків та фантазії. Я робила з яйцем та кропом, вийшло смачно.
З даної кількості фаршу в мене вийшло 3 рулети.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 1 кг.
- Яйця – 5 шт.
- Майонез.
- Кріп.
- Сіль та перець за смаком.
Для початку необхідно зробити фарш. Робити його рекомендую самим вдома зі свіжого мяса, а не купляти вже готовий в магазині. Для фаршу пропускаємо через м’ясорубку нарізане шматочками м’ясо, цибулину та 4-5 скибок хліба (я беру зазвичай батон, але підійде будь-який, що є у вас вдома). Чим більше хлабі тим ніжнішим та пухкішим буде рулет, тому не жалкуйте.
До фаршу додаємо 1 сире яйце, сіль та перець за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Яйця відварюємо до готовності (вони не повинні буи рідкими в середині).
В мисці готуємо начинку для рулету. Для цього скибочками нарізаємо яйця, додаємо трохи майонезу і кропу, солимо за смаком та ретельно перемішуємо.
На застелене пергаментом деко викладаємо довгою смужкою фарш. По центру кладемо начинку
та завертаємо наш рулет, гарно скріплюючи його, щоб начинка ніде не визирала. За необхідності додавайте потрушу ще фаршу, щоб рулет гарно зліпився. Таким чином формуємо три рулети.
Зверху ретельно змащуємо їх яйцем та ставимо в піч.
Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40-50 хвилин.
Подаємо до столу в теплому вигляді. Найкраще смакує з картоплею, але можна й нарізати скибочками і просто подавати як закуску, викладеним на тарілку.
Смачного)))
Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))