Рогалики з повидлом

DSC_3163Смачні та ніжні рогалики з повидлом – «родом з дитинства». Готуються доволі легко та швидко (адже в рецепті не використовуються дріжджі), мають дуже ніжну текстуру з приємним присмаком повидла всередині, в міру солодкі. Тісто виходить дуже схожим на пісочне печиво. Ці рогалики просто чудово смакують до чаю. Дорослі та діти будуть в захваті.

Оцінка їм «СМАЧНО» 😉

 

Інгредієнти на близько 25 рогаликів:

  1. Сметана – 200 г.
  2. Борошно – 400 г.
  3. Маргарин – 200 г.
  4. Сода харчова – 0,5 ч.л.
  5. Сіль.
  6. Ванільний цукор – 1 пакетик.
  7. Повидло.
  8. Цукрова пудра.
  9. Яєчний білок.

 

Маргарин розтоплюємо до рідкого стану і даємо охолонути до кімнатної температури. Додаємо до маргарину сметану та соду, пакетик ванільного цукру та дрібку солі, гарно перемішуємо.

DSC_3126

 

 

 

 

 

Борошно просіюємо через сито (це важливо, щоб рогалики були ніжними). В суміш починаємо додавати борошно поступово десь по 100 г. за раз, кожний раз гарно вимішуючи, це також впливає на кінцевий результат і ніжність рогаликів.

DSC_3127

 

 

 

 

 

Вимішуємо досить м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і ставимо в холодильник на годинку.

DSC_3128

 

 

 

 

 

Далі ділимо тісто на 4 частини

DSC_3138

 

 

 

 

 

 

і кожну розкатуємо в коло товщиною 0,5 см. Отримане тісто ділимо на окремі сегменти у формі трикутників. Кожний трикутник намащує повидлом, десь до середини шматочка (якщо намазати повністю то під час загортання повидло повилазить і буде пригорати при запіканні).

DSC_3140

 

 

 

 

 

Трикутники гарно згортаємо в трубочки, починаючи від широкого краю. Кінчики гарно заліплюємо, щоб повидло не витікало (особливо якщо воно рідкувате). Трохи загортаємо рогалики у формі півмісяця. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко, змащене трохи олією. Зверху рогалики змащуємо збитим яєчним білком, це додатково скріпить рогалики і убезпечить їх  від витікання начинки. Зверху рогалики можна також притрусити трохи цукром, щоб були трохи більш солодкими.

DSC_3141

 

 

 

 

Випікаємо рогалики при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин (в залежності від вашої печі).

Готові рогалики виймаємо і прикриваємо рушником.

DSC_3142

 

 

 

 

 

Даємо повністю охолонути, після чого притрушуємо зверху цукровою пудрою для краси і подаємо до чаю.

DSC_3150

DSC_3154

 

 

 

 

Смачного 😉

Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.