Пропоную вашій увазі смачні та ароматні плюшки з родзинками. Вони стануть чудовим доповненням до вашого чаювання.
Оцінка: «СМАЧНО» 😉
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 400 г.
- Дріжджі сухі – 7 г.
- Молоко – 150 мл.
- Цукор – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 125 г.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль.
- Мелена кориця – 0,5 ч.л.
- Ванілін – 0,5 ч.л.
- Цедра лимона – 2 ч.л.
Начинка:
- Вершкове масло – 60 г.
- Цукор – 100 г.
- Родзинки – 150 г.
- Цукор для присипки.
Спочатку готуємо опару. Для цього необхідно в глибокій мисці змішати 1 столову ложку борошна, стільки ж цукру, дріжджі і поступово влити тепле молоко.
Гарно все перемішати, накрити рушничком і залишити в теплому місці підходити. Це займе хвилин 10-15.
В цей час просіюємо решту борошна в іншу миску. Сюди ж додаємо решту цукру для тіста, корицю, дрібку солі, ванілін та м’яке вершкове масло.
Перемішуємо, далі додаємо яйце, цедру лимона і опару (яка вже підійшла). Добре вимішуємо тісто. Потім викладаємо його в присипану борошном миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити десь на годину.
Тісто має збільшитись вдвічі.
Поки готуємо начинку. Масло для начинки кімнатної температури (м’яке) розтираємо з цукром до білого кольору. В цьому вам допоможе міксер. Родзинки миємо і ошпарюємо кип’ятком.
Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, присипаний борошном, ще раз трохи вимішуємо і розкатуємо у прямокутник середньої товщини. Зверху змащуємо перетертим з цукром маслом, рівномірно посипаємо родзинками, відступаючи трохи від одного широкого краю так, щоб потім було легко згорнути та скріпити рулет.
Наступним кроком скручуємо тісто в тугий рулет, скріплюємо шов. Ріжемо рулет на шматочки однакового розміру (товщину обирайте самі на ваш смак).
Деко вистеляємо пергаментом або змащуємо олією і викладаємо туди наші плюшки, злегка притискаючи їх долонею, щоб вони були гарненькими та пласкими. Даємо постояти їм в теплому місці хвилин 10, щоб вони знову трохи піднялися. Далі змащуємо їх жовтком і присипаємо цукром.
Ставимо у розігріту піч і випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору (хвилин 20) та сухого сірника. Готові плюшки одразу ж виймаємо і перекладаємо на решітку простигати.
Після остигання подаємо до чаю.
Смачного 😉 Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))