Вареники з гречкою

DSC_8784Думаю вареники полюбляють всі без виключення. Моїми найулюбленішими від самого дитинства були вареники з гречкою та цукром, які завжди готувала моя бабуся. Можливо ви здивуєтесь, але це дійсно дуже смачно та оригінально. Рекомендую 😉

Інгредієнти:

1. Борошно – 0, 5 кг.
2. Сіль – 1 ч.л.
3. Яйце – 1 шт.
4. Сода – 1\2 ч.л.
5. Вода.
6. Гречка.
7. Цукор.
8. Олія.

Борошно висипаємо в глибоку миску, формуючи щось на кшталт невеличкої гори. В центрі робимо ямку, туди вбиваємо яйце, додаємо сіль, соду та вливаємо трохи води. Підгортаючи з низу борошно починаємо вимішувати не дуже туге, еластичне та ніжне тісто. За необхідності додаємо по трошки ще води в процесі вимішування. Отримане тісто розкатуємо в тонкий пласт і за допомогою чашки вирізаємо кружальця, знову розкатуємо тісто і знову вирізаємо кружальця.

DSC_8697

 

 

 

 

 

Так продовжуємо поки не закінчиться тісто. Гречку відварюємо до готовності. Додаємо до гречки трохи олії та цукру за смаком, перемішуємо. В центр кожного кружальця з тіста викладаємо по ложці гречаної начинки ті ретельно скріплюємо.

DSC_8698

 

 

 

 

DSC_8699

 

 

 

 

 

 

Відварюємо в киплячій, підсоленій воді до готовності (приблизно 10 хвилин після закипання води) та подаємо до столу в гарячому вигляді, змастивши олією та притрусивши цукром.

DSC_8782

 

Смачного ;-) Буду рада будь-яким коментарям та зауваженням до даної страви)))

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.